Politica Recomandate

PNL: Demisia lui Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea. Liderul PSD prins cu minciuna

PNL: Demisia lui Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea. Liderul PSD prins cu minciuna
PNL: Demisia lui Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea. Liderul PSD prins cu minciuna

PNL explică, într-un comunicat difuzat luni noapte, pe Marcel Ciolacu va beneficia de pensie specială chiar dacă a demisionat „ipocrit” înainte de finalizarea mandatului. Liberalii susțin că demisia ipocrită a lui Ciolacu este un gest copy/paste după gestul lui Dragnea și nu duce la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Singură soluţie este abrogarea, arată un comunicat de presă al PNL.

„Mecanismul legal stabilește un calcul proporțional pe luni de zile în care parlamentarul și-a exercitat mandatul. Or, reglementarea referitoare la calcularea indemnizației pentru limita de vârstă se referă la împlinirea numărului minim de luni aferente unui mandat, care pot fi îndeplinite și prin cumularea a două mandate incomplete”, explică PNL.

Simplă butaforie politicianistă

În loc să apeleze la artificii ale imposturii în campania electorală, Marcel Ciolacu ar putea elimina acest tip de beneficii imorale printr-o simplă decizie, supunand la vot modificarea legislativă necesară, care este susținută de PNL și se află blocată în Parlament, respectiv abrogarea articolului 49 din Statutul senatorilor și deputaților. În caz contrar, anunțul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă. Marcel Ciolacu va fi în continuare beneficiar al pensiei speciale de parlamentar, iar în cel mai fericit caz îi sunt reduse doar câteva zile din calculul acestei pensii speciale.

Minciuna lui Ciolacu, referitoare la presupusul mandat incomplet, se bazează pe omiterea faptului că mecanismul legal stabilește un calcul proporțional pe luni de zile în care parlamentarul și-a exercitat mandatul. Or, reglementarea referitoare la calcularea indemnizației pentru limita de vârstă se referă la împlinirea numărului minim de luni aferente unui mandat, care pot fi îndeplinite și prin cumularea a două mandate incomplete.

Condamnarea penală este singurul mecanism legal, prevăzut în Legea privind Statutul senatorilor și deputaților, care se referă la decăderea din acest drept și se regăsește la articolul 50. Alt moment pentru renunțarea la pensia specială în cazul parlamentarilor este acela în care în mod efectiv întrunesc vârsta și condițiile de pensionare.

Ciolacu și-a măsluit pagina de internet

Presupusa demisie pe care și-ar fi dat-o Marcel Ciolacu în 2016, în ultima zi de mandat, este o minciună ordinară! În realitate, actualul președinte al Camerei Deputaților și-a măsluit pagină de internet care i-a fost alocată că deputat, susțînând că i-ar fi încetat mandatul în 19 decembrie. Acest lucru este un fals, întrucât plenul Camerei Deputaților nu a mai luat act de demisia sa și nu a mai adoptat o hotărâre de încetare a mandatului, așa cum prevede Regulamentul Camerei Deputaților. Acel mandat a fost încheiat prin întrunirea noului Parlament și depunerea jurământului de către parlamentarii nou aleși. Deci, Marcel Ciolacu beneficiază de un mandat complet de parlamentar, contrar declarațiilor publice pe care le face”, a mai anunțat PNL.

Praf aruncat în ochii alegătorilor

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat luni seară drept demagogic demersul parlamentarilor care au anunțat că vor demisiona înainte de terminarea mandatului pentru a nu mai beneficia de pensie specială, susțînând că acest lucru este „o minciună sfruntată”, „praf aruncat în ochii alegătorilor”.

„Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primești pensie specială este pur și simplu o minciună sfruntata. (…) Este praf aruncat în ochii alegătorilor și, din păcate, nu doar președintele PSD și alți lideri PSD cochetează cu astfel de pozițîi demagogice în plină campanie electorală. Sunt șocat literalmente de lipsa totală de respect a PSD față de români, față de oameni”, a declarat liderul liberalilor, luni seară, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

El a spus că nu ar fi crezut că PSD poate fi capabil „de o asemenea demagogie mincinoasă”.

Singura soluție reală

„În primul rând, domnul Ciolacu și cu ceilalți pesediști care au anunțat că își vor da demisia că să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulți au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 – 2016, el fiind la al doilea mandat. Nu este adevărat că cine își da demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizația pentru acest mandat o zi în minus. (…) PSD a inventat pensiile speciale. Legea privind statutul deputaților și senatorilor a fost modificată și s-au introdus pensiile speciale în legislatura trecută, singurul partid care a votat împotriva a fost PNL”, a susținut Ludovic Orban.

Președintele PNL a subliniat că soluția pentru a nu mai există pensii speciale nu este să își dea cineva demisia înainte de încheierea mandatului:

„E o soluție foarte simplă și îi solicit domnului Ciolacu, dacă vrem să se desființeze pensiile speciale pentru parlamentari – că tot au majoritate parlamentară – să convoace Birourile permanente reunite săptămâna asta și împreună să adoptăm unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor în sensul abrogarii articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primești pensie specială este pur și simplu o minciună sfruntata”, a afirmat Orban.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat pe Facebook că va demisiona din Parlament, în ultima zi, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Un anunţ asemănător a făcut şi liderul USR Dan Barna, care a anunţat că toţi deputaţîi şi senatorii formaţiunii îşi vor da demisia din Parlament pentru a nu primi pensii speciale.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Iulian Bulai, halucinant: Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”! Luat în bășcălie de internauți: Ai greșit pastilele

Gloria Pascu

Donald Trump începe să se mute din Casa Albă. Vilă nouă de 30 de milioane de dolari

Ionel Lăcătuș

”Explozie nucleară în spațiul cibernetic”. Opinia Rusiei, după suspendarea conturilor social media ale președintelui Trump

Mihnea Tudor

Năsui anunță că Saygo va fi secretarul de stat ce va debirocratiza România

Daniela Arnăutu

Donarea de plasmă a scăzut cu 30%! Despre lichele și manipulare!

Florin Hozoc

Viața în oglindă » ădnilgo nî ațaiV ! Un experiment mititel

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »