PNL iese la atac: Vor fi deparazitate toate instituţiile statului în care PSD şi-a plantat oameni precum Florin Iordache

Liberalii au emis, marți, un comunicat de presă, în care au reafirmat faptul că PSD reuşeşte să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituţie fundamentală în statul român – Consiliul Legislativ.

”Alegerea lui Florin Iordache arată că PSD nu a înţeles absolut nimic din mesajul pe care l-a primit din partea românilor la urne. Sinecurismul este o boală veche a PSD, care se vrea a fi mascată prin încercarea eşuată din aceste zile de a confecţiona imaginea unui partid care s-ar reforma. Dovada faptului că PSD rămâne un partid retrograd, toxic şi nereformabil este tocmai susţinerea lui Florin Iordache în poziţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, înainte chiar de a corecta cadrul legislativ al acestei instituţii şi cu speranţa de a obţine un mandat pe viaţă şi de a profita de configuraţia actuală a Parlamentului. Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ va trebui revizuită”, transmite PNL, într-un comunicat de presă.

Conform documentului, PNL îi asigură pe români că, odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, ”vor putea fi deparazitate toate instituţiile statului în care PSD şi-a plantat oameni precum Florin Iordache în favoarea celor care într-adevăr fac cinste funcţiei publice”.

”România are nevoie de corectarea tuturor derapajelor produse în această perioadă de actualul Parlament, compromis şi expirat, dominat de PSD, iar PNL este partidul care va face aceste reforme îndelung aşteptate”, a adăugat sursa menţionată.

Florin Iordache ales la Consiliul Legislativ

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit de marţi numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ.

Florin Iordache a fost numit în funcţia de președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi pentru şi 43 contra, în timp ce omul susținut de PNL, Augustin Zegrean, a obţinut doar 41 de voturi pentru şi 187 contra, iar Ionuţ Duli Mazâlu, susținut de USR – 2 voturi pentru şi 226 contra. De remarcat că nici propunerea PNL, nici propunerea USR nu a primit nici măcar voturile propriului partid.

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dircă, senator USR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac pnl deparazityare institutii Florin Iordache ales la Consiliul Legislativ iordache alegere toxica pnl iordcahe
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes