PNL, mână întinsă către USR- PLUS. Cum se va vota pentru funcțiile de viceprimar, la Timișoara

Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, anunţă că partidul său va vota propunerea USR – PLUS pentru postul de viceprimar al municipiului Timişoara şi că va avea propriul candidat, aceasta deşi cele două formaţiuni nu au semnat încă un protocol în acest sens, negocierile fiind încă în curs. Nica spune că îşi doreşte ca acelaşi lucru să se întâmple şi în alte localităţi din judeţ. Şedinţa de alegere a viceprimarilor are loc luni, la ora 17.00.

”Nu înteleg care este vâlva în sânul USR în legătură cu ce va face PNL la următoarea şedinţă de Consiliu Local când se vor alege viceprimarii municipiului reşedinţă de judeţ. Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte clare. Am avut sâmbătă o discuţie foarte largă în forurile statutare ale partidului şi în Biroul Politic Local Timişoara şi în Biroul Politic Judeţean şi în Forumul Primarilor şi cu majoritate covârşitoare ne-am hotărât să sprijinim demersurile ca Primăria Timişoara să se apuce de treabă şi să sprijinim atât candidatul nostru la funcţia de viceprimar, în perioana lui Cosmin Tabără (fiul fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără – n.r.), cât şi candidatul USR în perioana lui Ruben Laţcău, astfel încât echipa executivă a Timişoarei să fie funcţionala şi lucrurile bune pentru oameni să înceapă să prindă concreteţe”, a declarat Alin Nica.

Liderul PNL Timiş a adăugat că votul liberalilor va fi la vedere.

”În jurul acestui subiect, din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare, vom vota la vedere, poziţia noastră este deschisă, haideţi să ne apucăm de treabă pentru că în aceste zile foarte triste şi de grea încercare pentru întreaga naţiune, actele de politicianism ieftin sau atacurile politice pe care le-am observat chiar şi în aceste zile, nu îşi au rostul. Noi ne-am abţinut şi ne vom abţine în continuare de la manifestări de campanie electorală şi ne vom axa pe atribuţiile noastre administrative astfel încât, ceea ce s-a întâmplat la Neamţ, Doamne fereşte, să nu se întâmple şi în zona noastră”, a mai declarat Nica.

Alin Nica a adăugat că speră ca USR- PLUS să facă acelaşi lucru şi în alte localităţi din judeţ.

”Această mână întinsă pe care, noi, PNL o întindem către cei de la USR- PLUS sper să fie receptată în sens pozitiv şi să facă acelaşi lucru pe care noi îl vom face în CLT în toate unităţile administratic teritoriale şi Consiliile Locale din judeţ unde şi acei cetăţeni au nevoie de o astfel de majoritate în jurul partidelor de dreapta care au câştigat alegerile locale în judeţul nostru, PNL şi USR-PLUS, pentru că şi cetăţenii din Giroc şi cetăţenii din Dumbrăviţa şi din celelalte localităţi merită acest lucru. În final, vreau să vă doresc tuturor înţelepciune, sănătate şi să trecem împreună uniţi peste aceste momente deosebit de dificile şi să uităm aceste frecuşuri politice pentru că cetăţenii aşteaptă de la noi rezultate. Iar administraţia liberală din Timişoara, din ultimii 8 ani care a produs şi a început multe proiecte dorim ca aceste proiecte să prindă concreteţe pentru binele oamenilor şi pentru dezvoltarea municipiului nostru. Ne vom bate pentru aceste proiecte şi sper ca împreună cu partenerii de la USR- PLUS să mergem înainte şi să facem treabă pentru oameni”, a declarat Nica.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz a convocat pentru luni, la ora 17.00 şedinţa Consiliului Local Timişoara, iar pe ordinea de zi se regăseşte alegerea viceprimarilor. Pe de altă parte, liberalii l-au acuzat pe Fritz că a convocat această şedinţă fără a se stabili, într-un protocol, numele celor care sunt susţinuţi de PNL şi USR-PLUS pentru funcţiile de viceprimari. Liberalii au mai acuzat USR-PLUS că nu doreşte să facă alianţă cu PNL în mai multe localităţi din judeţ şi că preferă să susţină candidaţi de la PRO România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alianta pnl usr viceprimar timisoara
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes