PNL: Programările online pentru paşapoarte pot fi făcute de acum pe platforma MAI

Programările online pentru paşapoarte pot fi făcute de acum pe platforma MAI
Programările online pentru paşapoarte pot fi făcute de acum pe platforma MAI

Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte este disponibil, începând de luni, pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), arată PNL, într-o postare pe Facebook.

Adresa la care pot fi făcute aceste programări poate fi accesată AICI

Programarea online pentru depunerea cererilor de paşapoarte a fost integrată în hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. Platforma poate fi accesată începând de luni, 20 martie. Noutatea adusă de platformă este creşterea intervalului de programare, care acum este cuprins între ziua curentă şi următoarele 90 de zile calendaristice. În acest mod, interfaţa oferă soluţii atât cetăţenilor presaţi de timp, cât şi celor care pot ajunge mult mai târziu, dar vor să îşi rezerve prezenţa dinainte. Noua aplicaţie este intuitivă, mai prietenoasă cu utilizatorii care nu sunt familiarizaţi cu mediul online şi permite introducerea în siguranţă a datelor de identificare”, arată postare de marţi de pe pagina de Facebook a PNL.

„În afară de programarea online pentru eliberarea paşaportului, hub-ul oferă acum posibilitatea eliberării online a certificatului de cazier judiciar şi avize pentru documentaţii de urbanism, amenajare a teritoriului dar şi obţinerea autorizaţiilor de construire/desfiinţare”, mai indică sursa citată.

Acest portal va include mai multe servicii, în viitorul apropiat, mai spun liberalii.

„Proiectele de digitalizare a serviciilor publice sunt o prioritate pentru miniştrii PNL. Această transformare radicală a procedurilor administrative este un pas înainte, care va aduce accesibilitatea şi eficienţa în relaţia cetăţeanului cu statul”, conform sursei menţionate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cerere pasaport online eliberare pasapoarte pasapoarte online pasaport online pasaport romanesc
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes