Politica Recomandate

PNL și USR s-au înțeles… să piardă Bucureștiul. Traian Băsescu întră în competiție, Nicușor Dan va mai aștepta 4 ani

PNL și USR s-au înțeles... să piardă Bucureștiul. Traian Băsescu întră în competiție, Nicușor Dan va mai aștepta 4 ani
PNL și USR s-au înțeles... să piardă Bucureștiul. Traian Băsescu întră în competiție, Nicușor Dan va mai aștepta 4 ani

Marea negociere pentru alegerile locale de la bucurești dintr PNL și alianța USR-PLUS s-au finalizat sâmbătă, 1 august. S-au împărțit candidații la sectoare, la consilii și s-a stabilit sprijinul pentru Nicușor Dan. Însă, PMP a fost total exclus de la negocieri, iar reacția vine de la europarlamentarul Traian Băsescu, cel care a anunțat mai demult că, în aceste condiții, va candida la primăria Generală.

”Lipsa celor aproximativ 10 procente ale PMP-lui îl va pune în dificultate pe Nicușor Dan”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu într-o intervenție la Realitatea Plus.

Traian Băsescu a anunțat că vrea să ajute partidul pe care l-a înființat, candidând împotriva Gabrielei Firea.

”Președintele PMP, Eugen Tomac, nu a fost invitat la nicio discuție. Ne e foarte greu să înțelegem povestea cu Mihail Neamțu. Este clar că asta e decizia USR-ului ca o opțiune care să nu permită câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Totuși, PMP este un partid care a obținut în jurul a 10 procente în București la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente îl va pune în dificultate pe Nicușor. Nu au existat discuții cu USR.

Traian Băsescu: Am lăsat lucruri neterminate

Discuțiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea într-o alianță la alegerile din București. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul până vineri, când l-a anunțat pe Tomac că nu se poate (…) Tomac a discutat frecvent cu Nicușor Dan, care a fost un susținător al unei alianțe complete de dreapta. Dar Nicușor nu e un element de decizie în cadrul USR-ului în raport cu Barna”, a spus fostul președinte, sâmbătă, la Realitatea Plus.

”Am făcut oferta către Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând. Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate”, a transmis Traian Băsescu.

În cazul în care se va întâmpla acest lucru, șansele lui Nicușor Dan scad dramatic, mai ales că el nu are o susționere totală nici din partea PNL, nici din partea USR.

Alte știri de interes

Klaus Iohannis, despre moţiune: O măsură populistă, electoralistă, fără rost

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu, amenințare fără precedent: Acasă sau la pușcărie. Când depune, oficial, moțiunea de cenzură

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Băsescu îl sancționează pe Barna. Miza este Nicușor Dan

Saghin Cristian

Secţiune dedicată alegerilor locale, pe site-ul ANI. Poți afla informații despre persoanele care au interdicţia de a candida

Mihnea Tudor

Cât au costat testele Real Time PCR în România și câte doze de Remdesivir am primit? Nelu Tătaru, precizări de ultimă oră

Mihnea Tudor

Primele declarații ale Simonei Halep după prima victorie

Mihnea Tudor

Cîţu: În 2020, jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. ”Realitatea pe care parlamentarii PSD vor să o ascundă românilor”

Saghin Cristian

Eugen Tomac, tranșant: Cineva face jocurile PSD în Bucureşti…

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »