PNL și USR s-au înțeles… să piardă Bucureștiul. Traian Băsescu întră în competiție, Nicușor Dan va mai aștepta 4 ani

PNL și USR s-au înțeles... să piardă Bucureștiul. Traian Băsescu întră în competiție, Nicușor Dan va mai aștepta 4 ani
PNL și USR s-au înțeles... să piardă Bucureștiul. Traian Băsescu întră în competiție, Nicușor Dan va mai aștepta 4 ani

Marea negociere pentru alegerile locale de la bucurești dintr PNL și alianța USR-PLUS s-au finalizat sâmbătă, 1 august. S-au împărțit candidații la sectoare, la consilii și s-a stabilit sprijinul pentru Nicușor Dan. Însă, PMP a fost total exclus de la negocieri, iar reacția vine de la europarlamentarul Traian Băsescu, cel care a anunțat mai demult că, în aceste condiții, va candida la primăria Generală.

”Lipsa celor aproximativ 10 procente ale PMP-lui îl va pune în dificultate pe Nicușor Dan”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu într-o intervenție la Realitatea Plus.

Traian Băsescu a anunțat că vrea să ajute partidul pe care l-a înființat, candidând împotriva Gabrielei Firea.

”Președintele PMP, Eugen Tomac, nu a fost invitat la nicio discuție. Ne e foarte greu să înțelegem povestea cu Mihail Neamțu. Este clar că asta e decizia USR-ului ca o opțiune care să nu permită câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Totuși, PMP este un partid care a obținut în jurul a 10 procente în București la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente îl va pune în dificultate pe Nicușor. Nu au existat discuții cu USR.

Traian Băsescu: Am lăsat lucruri neterminate

Discuțiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea într-o alianță la alegerile din București. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul până vineri, când l-a anunțat pe Tomac că nu se poate (…) Tomac a discutat frecvent cu Nicușor Dan, care a fost un susținător al unei alianțe complete de dreapta. Dar Nicușor nu e un element de decizie în cadrul USR-ului în raport cu Barna”, a spus fostul președinte, sâmbătă, la Realitatea Plus.

”Am făcut oferta către Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând. Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate”, a transmis Traian Băsescu.

În cazul în care se va întâmpla acest lucru, șansele lui Nicușor Dan scad dramatic, mai ales că el nu are o susționere totală nici din partea PNL, nici din partea USR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

basescu firea nicusor dan intelegere pnl usr plus traian basescu candideaza
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes