PNL: “Vintilă Brătianu este cel care a formulat principiul economic liberal Prin Noi Înșine!” Omagiem 156 de ani de la nașterea lui

Vintilă I.C. Brătianu
Vintilă I.C. Brătianu

156 de ani au trecut de la naștrea lui Vintilă I.C. Brătianu! Partidul Național Liberal a explicat semnificația acestei zile, nu doar pentru PNL, ci și pentru România.

„Astăzi se împlinesc 156 de ani de la nașterea lui Vintilă I.C. Brătianu, un bun prilej să ne aducem aminte, cu respect și admirație, de unul dintre pionierii liberalismului românesc, fost prim-ministru al României și președinte al Partidului Național Liberal.

Ca primar al Bucureștiului – și, mai târziu, ca ministru de finanțe – Vintilă Brătianu este cel care a formulat principiul economic liberal “Prin Noi Înșine”, care a avut ca scop stimularea creșterii economice prin consolidarea capitalului autohnton și dezvoltarea întreprinderilor românești, principii care ghidează Partidul Național Liberal și astăzi.

Vintilă Brătianu a fost un om al principiilor, dedicat țării și valorilor liberale și a rămas în istorie ca unul dintre oamenii politici de seamă ai României din sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, pentru contribuția pe care a avut-o pentru obținerea independenței și modernizarea țării”, au transmis cei din PNL.

Vintilă Brătianu era al treilea fiu al lui Ion Brătianu, ctitorul României moderne. Descendent al unei familii care a ilustrat viaţa publică românească, Vintilă Brătianu era mândru de numele său, străduindu-se să-şi cinstească obârşia şi să menţină prestigiul numelui ce purta, prin eforturi cristalizate într-o serie continuă de fapte în interesul obştesc. Prin activitatea sa în domeniul economic şi politic, întruchipase figură de mucenic, stăpânit de gândul aşezării şi dezvoltării neamului nostru pe temeiurile lui naţionale şi prin propriile lui forţe. Formula “prin noi înşine”, lansată de el ca deviză a acţiunii partidului liberal, conţinea o excepţională putere dinamică, întrucât era expresia convingerilor unui om, care nu se dezminţise niciodată în acţiunea şi creaţia sa politică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

vintila i.c. bratianu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes