Podgoriile italiene suferă după muncitorii români. Carantina îi împiedică să ajungă la muncă

Podgoriile renumite în toată lumea din Italia rurală riscă să rămână neculese. Situația se anunță a fi critică din cauza carantinei de două săptămâni instituite pentru persoanele care vin din România și Bulgaria, în perioada în care începe recoltarea.

Viticultorii italieni spun că tot efortul de până acum și producția din acest an este în pericol, pentru că, în fiecare an, recoltarea se face cu ajutorul a aproximativ 100.000 de sezonieri români și 10.000 care vin din Bulgaria.

Testele, plătite de fermieri

Ettore Prandini, președintele Coldiretti – Confederația Națională a Fermierilor – i-a trimis o scrisoare ministrului sănătății, Roberto Speranza, prin care îi solicită stabilirea de noi soluții pentru limitarea riscului reprezentat de coronavirus în ceea ce îi privește pe români, fără de care sezonul de recoltare în podgorii, care începe în august în regiunile sudice și se termină în noiembrie în nord, este compromis, potrivit Italia a Tavola.

Prandinii spune că fermierii sunt dispuși să suporte costurile testării pentru muncitorii care ar veni din România. El propune adoptarea unei ordonanțe pentru simplificarea procedurilor în cazul muncitorilor agricoli.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carantina italialipsa viticultorimuncitori romani italiapodgorii italiaunde sa muncesti in italia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes