Poliția din Seattle a reocupat ZONA AUTONOMĂ din centrul orașului

Jenny Durkan, primarul Seattle-ului a emis un ordin executiv pentru dispersarea protestatarilor și reocuparea Dealului Capitolului din centrul orașului care a fost declarat „zonă autonomă” de manifestanții Black Lives Matter, conform televiziunii MSNBC.

Durkan a anunțat că datorită „violențelor permanente și îngrijorărilor privind siguranța publică” a dispus spargerea protestului și reocuparea zonei denumite de către manifestanți Protestul Organizat Dealul Capitoliului (CHOP), poliția punând în practică ordinul executiv în cursul dimineții de miercuri, potrivit șefului Poliției Seattle, Carmen Best.

”Acest ordin și răspunsul poliției vin după săptămâni de violențe și în jurul zonei de protest, inclusiv patru împușcături care au dus la rănirea mai multor persoane și decesul a doi adolescenți”, a declarat Best.

Aceasta a adăugat că susține protestele pașnice însă „CHOP a devenit un loc al fărădelegilor și brutalităților. Patru împușcături dintre care două fatale, jafuri, agresiuni, violențe și nenumărate crime împotriva proprietății au avut loc în zona de câteva străzi”.

„Poliția a început să emită ordine de dispersare miercuri devreme iar până în jurul orei locale 5:20 ofițerii au efectuat 10 arestări”, potrivit unui comunicat al departamentului de poliție.

Zona autonomă a fost formată după confruntările violente dintre protestatari și poliția din Seattle după moartea lui George Floyd, polițiștii retrăgându-se în 8 iunie din centrul orașului unde se află și Dealul Capitoliului, abandonând și secția de poliție din zonă.

Protestatarii au ocupat zona de aproape șase străzi, inclusiv secția de poliție, și au ridicat baricade în jurul căilor de acces, menținându-și controlul asupra sa timp de mai multe săptămâni, după ce inițial primarul Durkan a refuzat să ia măsuri până când violențele au început să se intensifice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

politie seattleproteste americaseattlezona autonoma seattle
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes