VIDEO – Poliția, Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională din Maryland au intervenit în clădire Congresului SUA pentru evacuarea protestatarilor

Forţele de ordine federale au început evacuarea protestatarilor din Capitoliu, iar Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională din Maryland au răspuns solicitării poliţiei Capitoliului de a interveni.

Reporterii baricadaţi într-un birou din Capitoliu au salutat venirea ofiţerilor ca semn că în curând clădirea va fi în siguranţă, scrie NBC.

Un sistem de securitate din interior i-a alertat pe toţi să se adăpostească. Poliţia a continuat să spună că cei din interior sunt mai în siguranţă aşteptând unde se află.

„Mulţumim pentru ce faceţi”, au spus reporterii care au rămas în Capitoliu.

Serviciile Secrete ale SUA, FBI şi Garda Naţională din Maryland vor sprijini poliţia Capitoliului în timp ce ofiţerii încearcă să reţină şi să disperseze mulţimea de susţinători ai lui Trump.

Divizii de agenţi în uniforme şi agenţi speciali răspund apelului, a fost confirmat pentru NBC. 

FBI a confirmat de asemenea că va ajuta poliţia pentru „ aproteja proprietatea federală şi siguranţa publică”.

Guvernatorul din Maryland, Larry Hogan, a spus că a ordonat Gărzii Naţionale a statului să acţioneze rapid în sprijinul poliţiştilor din oraş.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac congres evacuare capitoliu FBI Garda Naţională din Maryland politia americana proteste sua Serviciile Secrete
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes