Poliţia şi Jandarmeria și-au suplimentat efectivele pentru a fluidiza traficul. Greva de la Metrou s-ar putea finaliza cu dosar penal

Poliţia şi Jandarmeria și-au suplimentat efectivele pentru a fluidiza traficul. Greva de la Metrou s-ar putea finaliza cu dosar penal
Poliţia şi Jandarmeria și-au suplimentat efectivele pentru a fluidiza traficul. Greva de la Metrou s-ar putea finaliza cu dosar penal

Poliţia şi Jandarmeria anunţă, vineri, suplimentarea echipajelor din Bucureşti, pentru a asigura la fluidizarea traficului, aglomerat din cauza protestului de la metrou. Instituţiile au anunţat că parte dintre cei care participă la protestul de la metrou au fost identificaţi şi sancţionaţi, dar acţiunea continuă. În plus, autorităţile evaluează posibiitatea deschiderii unui dosar penal.

”Având în vedere situaţia de la metrou, Poliţia Capitalei împreună cu Jandarmia Bucureşti vin în sprijuinul cetăţenilor pentru a încerca să îi ajutăm să ajungă unde au nevoie. Având în vedere că un mijoc de transport vital al Capitalei nu funcţionează, Poliţia Capitalei a dispus intensificarea filtrele, la aceste filtre s-au suplimentat oameni, au venit în sprijinul nostru colegi de la IGPR, de la Poliţia Transporturi, de la Poliţia Autostrăzi, de la Direcţia de Ordine Publică. De asemenea, au fost chemaţi poliţişti de acasă, aceştia sunt în principalele puncte aglomerate, pe principalele artere. Ne aşteptăm ca fluxul de persoane care circulă în mijloacele de transport de suprafaţă să fie unul foarte mare”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că scopul nu este să se aplice amenzi.

” În acest sens avem rugămintea şi le solicităm cetăţenilor să ţină cont de măsurile de distanţare socială, să poarte mască. Scopul nostru nu este să amendăm, înţelegem situaţia şi nouă ne-a fost greu să ajungem la locul de muncă, mulţi dintre noi folosim metroul, încercăm ca această situaţie să se remedieze cât mai repede şi, de asemenea, venim în sprijinul tuturor cetăţenilor să ajungă la destinaţie”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

”Le atragem atenţia şi persoanelor din interior care protestează să respecte normele în vigoare, o parte dintre ei au fost idenficaţi şi sancţionaţi. În situaţia în care nu vor respecta măsurile prevăzute de lege, aceştia vor suporta consecinţele de rigoare”, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Întrebaţi dacă protestul de la metrou se încadrează la infracţiunea de combaterea zădărnicii bolilor, oficialii Poliţiei Capitalei au precizat: ”Nu aş dori să mă antepronunţ cu privire la o încadrare juridică, dar colegii mei analizează situaţia din punct de vedere al legislaţiei, iar în situaţia în care se va impune întocmirea unei dosar penal, acesta va fi întocmit. (…)  Analizăm toate aspectele şi în situaţia zădărnicirii combaterii bolilor, o altă infracţiune, este analizată. În urma discuţiilor cu Parchetul vom dispune verificări în acest sens”.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dosar penal fluidizare trafic jandarmeria politia suplimentat efective forte de ordine
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes