Poliţist newyorkez, suspendat fără plată după ce spune ”Trump 2020” la microfonul maşinii de patrulare în Brooklyn – VIDEO

Poliţist newyorkez, suspendat fără plată după ce spune ”Trump 2020” la microfonul maşinii de patrulare în Brooklyn
Poliţist newyorkez, suspendat fără plată după ce spune ”Trump 2020” la microfonul maşinii de patrulare în Brooklyn

Un poliţist newyorkez a fost suspendat după ce a spus ”Trump 2020” la microfonul maşinii sale de patrulare, şi este anchetat cu privire la faptul că ”a folosit difuzorul unui vehicul de poliţie în scopuri politice”..

”Trump 2020. Publicaţi asta pe YouTube, pe Facebook. Trump 2020”, se aude într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare în care apare o patrulă a poliţiei staţionată pe o stradă, într-un cartier din Brooklyn, la New York.

Potrivit unui martor citat de cotidianul american, maşina bloca trecerea pietonilor. Un bărbat, iritat, s-ar fi enervat pe patrulă. Poliţistul respectiv i-a replicat, atunci ”Trump 2020”.

Bărbatul a filmat scena şi l-a insultat, apoi, pe poliţistul ”fascist”. Clipul a fost văzut de câteva milioane de ori.

VIDEO

În urma protestelor, Poliţia din New York a anunţat duminică faptul că agentul respectiv a fost suspendat imediat, fără plată. El este vizat de o anchetă cu privire la faptul că ”a folosit difuzorul unui vehicul al poliţiei în scopuri politice”.

Această faptă încalcă Charta New York City Police Department (NYPD), care le interzice agenţilor, în timpul serviciului, ”orice susţinere publică a unui candidat politic”.

”Atunci când porţi o uniformă, este imperativ să fiiapolitic”, a scris pe Twitter şeful poliţiei newyorkeze Terence A. Monahan.

Primarul New Yorkului Bill de Blasio a avertizat, la rândul său, că ”orice agent de poliţie newyorkez care susţine public o agendă politică în timpul serviciului va suporta consecinţele”, scrie news.ro, care citează The Washington Post.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

politist suspendattrump 2020
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes