Eveniment

Poliţiştii ar putea demara şi controale în civil, pentru limitarea răspândirii coronavirusului – surse

Poliţiştii ar putea începe să efectueze şi controale şi în civil, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19, au declarat marţi surse din poliţie pentru News.ro. Astfel, parte din poliţişti ar putea lăsa uniforma deoparte, pentru a depista mai uşor şi amenda persoanele care nu respectă măsurile de protecţie sanitară.

În jur de 20% dintre poliţişti vor fi îmbrăcaţi în civil şi vor controla persoanele pe care le observă că nu respectă măsurile de protecţie, conform normelor legale în vigoare, au explicat sursele citate. Măsura ar putea fi aplicată în contextul în care sunt multe persoane care nu respectă normele de protecţie decât la vederea unei uniforme.

Nu este o chestiune nouă având în vedere că existau poliţişti care efectua controale în civil şi pe alţii linii de acţiune, de exemplu în domeniul economic.

Totodată, în vederea combaterii răspândirii coronavirusului Ministerul de Interne a operaţionalizat din 4 iule un număr de TEL VERDE 0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Alte știri de interes

Caz incredibil la Constanța: O femeie a fugit din spital cu bebelușul său, ambii cu Covid

Mihnea Tudor

Fregata „Regina Maria” participă la o nouă misiune NATO

Mihnea Tudor

Focuri de armă în Bucureşti, pentru prinderea unui bărbat care a furat o maşină şi a fugit

Mihnea Tudor

Doi militari români, răniţi în timpul unei misiuni în Afganistan

Saghin Cristian

Curtea Constituțională: Tăriceanu poate fi anchetat pentru acuzațiile de abuz în serviciu și uzurparea de calități oficiale

Mihnea Tudor

ORA de IARNĂ – Duminică dăm ceasurile înapoi. Cum este afectată circulația trenurilor

Mihnea Tudor

Şerban Nicolae pleacă din PSD: Voi face poate cel mai dureros anunţ

Mihnea Tudor

CNA a votat regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor

Mihnea Tudor

Victoraș Micula, urmărit penal! Purta uniformă de polițist, participa la percheziții și avea acces la baza de date MAI

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »