Polițiștii au dat sancţiuni de peste 9,5 milioane de lei, în minivacanţa de Revelion

Poliţiştii au aplicat 23.863 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.580.000 de lei, în cadrul acţiunilor efectuate în minivacanţa de Anul Nou, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de cetăţeni, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). “În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, poliţiştii au intervenit la peste 14.800 de evenimente, dintre care 12.945 au fost sesizate prin 112.

Au fost sesizate peste 4.300 de infracţiuni, dintre care 1.847 contra persoanei, 1.170 contra patrimoniului şi 479 la regimul siguranţei rutiere.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 755 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, fiind depistate 69 de persoane urmărite, dintre care 66 la nivel naţional şi trei la nivel internaţional.
oliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile naţionale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave. De asemenea, au fost monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1 şi A3 şi sectoarele dinspre punctele de trecere a frontierei”, arată sursa citată.

Au fost reţinute 2.132 de permise de conducere şi retrase 957 de certificate de înmatriculare.

Comparativ cu anul trecut, în această perioadă, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 42%, al persoanelor decedate în accidente rutiere cu aproximativ 35%, iar al persoanelor rănite grav cu 48%.

Poliţiştii le recomandă celor care încă se află în vacanţă să nu uite de siguranţa personală, să respecte regulile de circulaţie şi să îşi ia măsuri de protecţie a bunurilor personale. “Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să ia periodic pauze de la condus”, a transmis IGPR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenzi de revelion amenzi politie minivacanta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes