Recomandate Special

Polițiștii au idei trăsnite: Vor desființarea județului Ilfov. Zegrean: Polițiștii nu luptă cu județele!

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a anunțat că va propune Guvernului desființarea județului Ilfov, „ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii”. O reacție calificată a venit, luni, de judecătorul Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, la un post tv.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, la B 1 Tv, că în Constituție scrie doar că România e împărțită în comune, orașe și municipii. Legea Fundamentală nu prevede câte comune, orașe și municipii sunt și nici eventuale criterii de populație sau de suprafață în baza cărora ar trebui făcută împărțirea administrativă a țării.

Zegrean a mai susținut că i se pare ridicolă ideea de a desființa județul Ilfov. În schimb, a precizat că acesta nu ar fi trebuit să existe deloc, ci aceea ar fi trebuit să fie zona metropolitană a Bucureștiului:

”Despre reorganizarea teritorială a României se vorbește de mulți ani, a fost și o lege făcută de PSD, mi se pare, care a fost respinsă de Curtea Constituțională ca fiind neconstituțională, la control înainte de publicare. Înțeleg că acum, dacă au văzut că nu merge pe întreg teritoriul, o iau pe bucăți.

Serios, vorbind, în Constituție nu scrie mult despre asta, scrie doar că teritoriul e împărțit, din punct de vedere administrativ, în comune, orașe și municipii. Câte comune, câte orașe și câte municipii nu scrie și nu se dă niciun criteriu de populație sau de suprafață pentru asta. Aici e de gândit administrativ, deci cum se organizează mai bine administrativ.

Să lupte cu clanurile interlope, nu cu județele

Faptul că acum vor să desființeze Ilfovul mi se pare ridicol. Ce motiv ar fi? Lăsând la o parte faptul că județul Ilfov n-ar fi trebuit să existe. Ăsta e un alt aspect. Acolo ar fi trebuit să fie zona metropolitană a Bucureștiului”, a explicat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că, în opinia sa, idee avansată privind desființarea județului Ilfov „are caracter electoral și atâta tot”.

Întrebat de moderatorul B1 TV Tudor Barbu ce legătură există între un clan interlop, organizarea teritorială a țării și clasa politică, Zegrean a răspuns: „Nu e nicio legătură între clanurile interlope, desființarea sau existența unui județ. Ei trebuie să lupte cu clanurile interlope, nu cu județele. Clanurile interlope nu sunt organizate pe județe”.

Precizările fostului președinte CCR vin după ce Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a anunțat că va propune Guvernului desființarea județului Ilfov, „ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii, în ceea ce privește grupările infracţionale, aşa cum sunt ele denumite popular ”clanuri””.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Un bărbat a fost reținut după ce polițiștii au găsit droguri în plafonul maşinii care mergea pe Autostrada A2

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »