Polițiștii au idei trăsnite: Vor desființarea județului Ilfov. Zegrean: Polițiștii nu luptă cu județele!

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a anunțat că va propune Guvernului desființarea județului Ilfov, „ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii”. O reacție calificată a venit, luni, de judecătorul Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, la un post tv.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, la B 1 Tv, că în Constituție scrie doar că România e împărțită în comune, orașe și municipii. Legea Fundamentală nu prevede câte comune, orașe și municipii sunt și nici eventuale criterii de populație sau de suprafață în baza cărora ar trebui făcută împărțirea administrativă a țării.

Zegrean a mai susținut că i se pare ridicolă ideea de a desființa județul Ilfov. În schimb, a precizat că acesta nu ar fi trebuit să existe deloc, ci aceea ar fi trebuit să fie zona metropolitană a Bucureștiului:

”Despre reorganizarea teritorială a României se vorbește de mulți ani, a fost și o lege făcută de PSD, mi se pare, care a fost respinsă de Curtea Constituțională ca fiind neconstituțională, la control înainte de publicare. Înțeleg că acum, dacă au văzut că nu merge pe întreg teritoriul, o iau pe bucăți.

Serios, vorbind, în Constituție nu scrie mult despre asta, scrie doar că teritoriul e împărțit, din punct de vedere administrativ, în comune, orașe și municipii. Câte comune, câte orașe și câte municipii nu scrie și nu se dă niciun criteriu de populație sau de suprafață pentru asta. Aici e de gândit administrativ, deci cum se organizează mai bine administrativ.

Să lupte cu clanurile interlope, nu cu județele

Faptul că acum vor să desființeze Ilfovul mi se pare ridicol. Ce motiv ar fi? Lăsând la o parte faptul că județul Ilfov n-ar fi trebuit să existe. Ăsta e un alt aspect. Acolo ar fi trebuit să fie zona metropolitană a Bucureștiului”, a explicat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că, în opinia sa, idee avansată privind desființarea județului Ilfov „are caracter electoral și atâta tot”.

Întrebat de moderatorul B1 TV Tudor Barbu ce legătură există între un clan interlop, organizarea teritorială a țării și clasa politică, Zegrean a răspuns: „Nu e nicio legătură între clanurile interlope, desființarea sau existența unui județ. Ei trebuie să lupte cu clanurile interlope, nu cu județele. Clanurile interlope nu sunt organizate pe județe”.

Precizările fostului președinte CCR vin după ce Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a anunțat că va propune Guvernului desființarea județului Ilfov, „ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii, în ceea ce privește grupările infracţionale, aşa cum sunt ele denumite popular ”clanuri””.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

defiintare judet ilfovpolitie criminalitatepolitisti desfiintare ilfovzegrean politisti ilfov
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes