POLIŢIŞTII CER CA POLIŢIŞTII LOCALI SĂ REDEVINĂ GARDIENI PUBLICI.

Poliţiştii speră ca judecătorii să facă lumină în ceea ce priveşte asemănările şi confuziile dintre Poliţia Locală şi Poliţia Română. Oamenii legii „pătimesc“ pentru comportamentul inadecvat al unor agenţi ai Poliţiei Locale, întrucât majoritatea cetăţenilor nu cred că există vreo diferenţă între cele două instituţii, punându-i pe toţi în aceeaşi oală. Confuziile sunt alimentate de asemănarea uniformelor şi a maşinilor de serviciu, dar mai ales prin denumirea de poliţist.

Situaţia urmează să fie parţial clarificată peste o zi, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa în urma unei sesizări făcute de Avocatul Poporului privind necompetenţa de a aplica sancţiuni prin OUG 195/2002.

„Mă, eşti avocat? Dacă nu, dă-i drumul şi circulă“

Agenţii Poliţiei Locale din municipiul Constanţa au intrat, din nou, în colimatorul poliţiştilor după ce au avut un limbaj neadecvat în discuţia cu un cetăţean care-i lua la rost în legătură cu o acţiune privind comerţul ambulant de verdeţuri. …

Articolul pe larg »»» : CugetLiber.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes