Eveniment

Polițiștii lui Dumitru Coarnă se alătură protestelor sindicaliștilor lui Bogdan Hossu. Calendarul SNPPC și Cartel Alfa, stabilit până la finalul lunii februarie

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) anunţă că se alătură seriei de proteste anunţate de Confederaţia sindicală Cartel Alfa, poliţiştii solicitând majorarea normei de hrană, abrogarea mai multor documente care anulează sau întârzie acordarea unor drepturi financiare, dar şi condiţii de muncă mai avantajoase.

SNPPC, condus de deputatul PSD Dumitru Coarnă, a anunţat, vineri, că se alătură  protestelor declanşate de Cartel Alfa în cadrul caravanei care pleacă din Baia-Mare, cu trecere prin mai multe oraşe, cu destinaţia Bucureşti, unde vor fi organizate proteste la Cotroceni.

”Acţiunile noastre sindicale, coroborate cu cele al CNS Cartel Alfa, vor dura până la finalul lunii februarie, cu respectarea legislaţiei specifice stării de alertă. În funcţie de evoluţia situaţiei medico-sanitare, de legislaţia incidentă şi de modul de soluţionare a revendicărilor, din luna martie protestele ar putea fi îngheţate sau ar putea fi extinse la dimensiuni de amploare, după caz”, anunţă sindicatul poliţiştilor.

Revendicările polițiștilor

Principalele revendicări ”transmise oficial Guvernului” se referă la majorarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, sindicaliştii cer majorarea, la plafonul permis de Legea 153/2017, de 25%, a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică – acordat în prezent, diferenţiat, în cuantumuri reduse chiar până la nivelul de 5%, încadrarea în condiţii de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, despe care sindicaliştii susţin că ”este tratat neunitar şi discriminatoriu din acest punct de vedere, conform actualelor reglementări”.

Sindicaliştii solicită, totodată  acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, ”deoarece îşi expun zilnic sănătatea acestui pericol, prin prisma misiunilor efectuate şi a contactului permanent cu diverse categorii de persoane, simptomatice sau asimptomatice”, precizând că peste 12.000 de poliţişti care au contactat noul coronavirus şi alţi 30 care au decedat în acest context.

În plus, SNPPC a cerut abrogarea unei prevederi legale prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021 dar şi abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflaţiei, de 3,8%, în cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Bebeluş născut în autospeciala SMURD, în drum spre maternitate

Gloria Pascu

Accident teribil în Bucureşti! Două fetițe au murit după ce un autoturism le-a lovit în plin

Mihnea Tudor

Tragedie! O fetiță de 6 ani a căzut din telescaun, la Bușteni. A fost solicitat un elicopter

Daniela Arnăutu

ÎPS Teodosie a cerut Sfântului Sinod înfiinţarea Mitropoliei Tomisului

Daniela Arnăutu

ÎPS Teodosie, în ciuda faptului că a murit un bebeluș, este ferm în privința ritualului de botez: Dacă este o rânduială de două mii de ani, aceea rămâne valabilă

Daniela Arnăutu

Directorul Metrorex și-a dat demisia

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »