Polițiștii protestează față de înghețarea salariilor și, începând de luni, NU vor mai da amenzi

9.500 de amenzi, aplicate în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID
9.500 de amenzi, aplicate în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Protestele polițiștilor față de înghețarea salariilor vor debuta luni, cu o măsură inedită: nu vor mai da amenzi, ci vor aplica doar avertismente scrise sau verbale, potrivit unui comunicat emis joi și semnat de liderii sindicatelor Europol, Pro Lex, Decus și Diamantul.

În continuarea seriei protestelor, sindicatele polițștilor anunță că, din 18 ianuarie, nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai verifica persoanele în cazul cărora se impun aceste măsuri. De asemenea, ei amenință că nu vor mai face ore suplimentare și nu vor mai asigura permanența de la domiciliu.


Mai mult, din 25 ianuarie, polițiștii susțin că, dacă nu se vor revizui prevederile legale în ceea ce privește drepturile lor salariale, vor asigura doar urgențele.

ÎIn 31 decembrie a fost un protest și protestele vor continua, pentru că colegii noștri nu mai sunt dispuși să accepte bătaia de joc la care au fost supuși. De luni, 11 ianuarie, vom apela la foarte multe avertismente, vom fi foarte înțelegători cu cei care încalcă legea”, a declarat, potrivit Realitatea Plus, Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

inghetare salarii politisti protest
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes