Polițistul care a omorât o copilă pe trecerea de pietoni nu se afla în misiune. Detalii de la procurorul de caz

Procurorul Călin Radu care anchetează uciderea minorei de 11 ani și rănirea celei de-a doua, de către un polițist, anunță că acesta nu se afla în misiune, nu a respectat viteza legală și nu a acordat prioritate fetelor. Acum, polițistul are calitatea de suspect și este acuzat de ucidere din culpă.

Victima era angajată în traversare pe trecerea de pietoni, a mai spus procurorul, adăugând că mașina pe care o conducea polițistul avea semnalele luminoase, dar nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.

„În acest moment procurorul de caz apreciază cu privire la propunerea sau dispunerea unor măsuri preventive. La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă rezultă că erau în funcțiune semnalele luminoase, nu și cele acustice, că nu se afla în misiune. La acest moment are calitatea de suspect și i-a fost adusă la cunoștință acuzația (…) S-a reținut că nu au fost respectate prevederile din ordonanța de urgență, s-a constatat că nu a respectat regimul de viteză și s-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza exactă pe care o avea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1, Călin Radu, într-o declarație de presă.

Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că polițistul mergea să-și ia de mâncare, procurorul a răspuns că acest lucru nu are ”relevanță”, în privința infracțiunii de care este acuzat.

Potrivit reprezentantului parchetului, mașina care a lovit cele două fete avea viteza peste limita din zonă, dar cât era viteza exact se va stabili după o expertiză. Din probe ar rezulta că există urme de frânare, dar procurorul de caz spune că nu poate furniza informații suplimentare.

Poliţistul are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă și urmează să se decidă dacă se va dispune sau nu vreo măsură preventivă contra sa. Procurorul a mai spus că se anchetează și situația permisului polițistului, unul emis de Marea Britanie.

UPDATE – Polițistul care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar, a anunțat reprezentantul parchetului judecătoriei sectorului 1. Polițistul a fost audiat mai bine de trei ore la sediul parchetului. La plecare a fost agresiv jurnaliștii, pe care i-a împins în timp ce aceștia îi puneau întrebări.

Fetele au încercat să scape

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe Strada Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost luată pe capota mașinii și a fost purtată circa 30 de metri.

În imaginile obținute de gândul.ro, se vede cum fetele se asigură înainte de a traversa strada, iar după câteva secunde Raisa o prinde de mână pe prietena ei și aleargă pentru a ajunge pe trotuar. Nu a mai apucat, însă, pentru că a fost acroșată de mașina de poliție care circula cu viteză foarte mare.

Fetița care a murit în urma impactului a ajuns pe capota mașinii și a fost purtată circa 50 de metri, până când polișistul aflat la volan a oprit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

minora pe trecrea de pietoniminora ucisa de politistpolitist care a ucis o fatapolitist criminalprocuror calin radu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes