Polonia rămâne fără gaze rusești! Gazprom închide conducta

Gazprom urmează să oprească – începând de miercuri – livrările de gaze naturale către Polonia, anunţă marţi seara într-un comunicat operatorul polonez în domenul gazelor naturale PGNiG, relatează AFP.

Marţi, ”la 26 aprilie 2022, Gazprom a informat PGNiG cu privire la intenţia de a suspenda complet livrările în cadrul contractului Yamal (…), (miercuri), la 27 aprilie”, anunţă PGNiG.

Polonia este pregătită să înlocuiască aceste livrări de gaze naturale de la alte surse, subliniază operatorul.

Aprovizionările energetice ale Poloniei sunt sigure, anunţă ministrul polonez al luptei împotriva modificărilor climatice, Anna Moskwa, citată de news.ro.

Anna Moskwa anunţă că nu este necesar să se recurgă la gaze naturale din rezerve şi că livrarea către clienţii polonezi nu va fi întreruptă.

Fluxuri din alte surse urmează să înlocuiască livrările de la Gazprom, anunţă secretarul de stat polonez însărcinat cu Securitatea Eenergetică, Piotr Naimski.

Contractul Yamal urma să exprire în decembrie, precizează el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gaz rusescgazprom opreste gazullivrari gazepolonia fara gaze
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes