Eveniment

Poluare pe râul Prahova, după prăbușirea peretelui unei stații de epurare – FOTO

Poluare pe râul Prahova, după prăbușirea peretului unei stații de epurare
Poluare pe râul Prahova, după prăbușirea peretului unei stații de epurare

Ape uzate, neepurate, au ajuns în albia râului Prahova după ce un perete al bazinului unei staţii de epurare de pe Valea Prahovei s-a prăbuşit, luni, în timp ce se făceau lucrări de extindere a staţiei. 

Oficialii de la Apele Române anunţă că „poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calităţii apelor, întrucât staţia are capacitate mică” şi că poluatorul, care este o firmă a Consiliului Judeţean Prahova, va plăti, inclusiv pentru că a anunţat târziu incidentul.

Anunţul privind faptul că peretele exterior al bazinului decantor primar al staţiei de epurare din Sinaia, care aparţine SC Hidro Prahova, s-a prăbuşit, a fost făcut, luni seară, pe pagina de Facebook a Apelor Române. 

Incidentul a avut loc în timpul execuţiei unor lucrări de reabilitare şi extindere a staţiei de epurare efectuate de către operatorul de apă-canal.

“Ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calităţii apelor, întrucât staţia are capacitate mică şi preia atât ape uzate menajere, cât şi ape pluviale. În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare”, precizează oficialii de la Apele Române. 

Specialişti din cadrul instituţiei s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe de apă. 

„Şi în acest caz vom aplica principiul ”poluatorul plăteşte”, iar după rezultatele analizelor de apă, Inspecţia Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii, inclusiv pentru faptul că acesta a anunţat târziu pe reprezentanţii Apele Romane Buzău-Ialomiţa”, mai transmite sursa citată, potrivit news.ro.

SC Hidro Prahova este cel mai mare operator de apă-canal din judeţul Prahova, acţionarul firmei fiind Consiliul Judeţean Prahova. Nici Hidro Prahova şi nici Consiliul Judeţean nu au făcut public incidentul.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Bode, despre faptul că una dintre victimele de la Onești are urme de gloanțe pe corp: Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere

Daniela Arnăutu

SMURD și-a cumpărat 3 elicoptere H135, pentru a înființa trei noi baze de intervenţie montană

Daniela Arnăutu

Grupare de falsificatori de diplome, destructurată. La percheziții s-au găsit 300 de documente contrafăcute

Daniela Arnăutu

La 44 de ani de la cutremurul din 1977, amintirea dezastrului este încă vie: 32.897 de clădiri prăbuşite şi grav avariate și peste 1500 de oameni morți

Daniela Arnăutu

Circa 200 de percheziţii, în București și 17 județe, pentru evaziune fiscală și poluare

Daniela Arnăutu

Medicul Cătălin Denciu, primele imagini și declarații după ce a fost rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »