Povestea bucătăriilor Zonelor Albastre şi secretele longevităţii

Sunt cinci regiuni la nivel mondial, numite Zonele Albastre, unde se înregistrează cel mai mare procent de persoane cu vârsta de 100 sau peste 100 de ani. Locuitorii de aici au impus standarde de invidiat, iar secretele longevităţii lor se află în dulapurile din bucătărie.

Gustul bucătăriilor “albastre”


“Există cinci culturi la nivel mondial, care se pot lăuda cu cel mai mare număr de centenari”, spune doctorul David Katz, preşedinte al American College of Lifestyle Medicine. Este vorba despre comunităţile din ‘Zonele Albastre’ din Europa, America de Sud, Asia şi SUA: Ikaria, Grecia; Okinawa, Japonia; Ogliastra, Sardinia; Loma Linda, California; Nicoya, Costa Rica, notează CNN. De asemenea, bucătăriile din Asia de Sud, care se bazează foarte mult pe condimente, sau gustul propaspăt al Mediteranei, toate aduc beneficii incredibile. […] …

Articolul pe larg »»» : Povestea bucătăriilor Zonelor Albastre şi secretele longevităţii – Gustarte

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes