Prăbușire pod Luțca – Premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili. MApN va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul în zonă

Premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili de surparea podului din judeţul Neamţ, a anunţat, vineri, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. De asemenea, la solicitarea şefului Executivului, MApN, începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul în zonă.

”Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi, să înceapă să gîsească soluţii în privinţa podului surpat din judeţul Neamţ”, a spus Cărbunaru.

Dan Cărbunaru a afirmat că premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili de această situaţie.

”Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă să nu fie afectaţi, Ministerul apărării Naţionale, începând de astăzi va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt – abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Pod dărâmat, o persoană accidendată

Pompierii au fost anunţaţi, joi după-amiază, despre faptul că o parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt.

“Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a transmis ISU Neamţ.

De asemenea, IPJ Neamţ a precizat circulaţia rutieră a fost deviată.

“Având în vedere că circulaţia rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto şi devierea traficului rutier pe Drumul Naţional 15 D, Roman – Gâdinţi”, a anunţat IPJ Neamţ.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mapn reparatii pod pod lutca prabusire pod reparatii pod
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes