Prea mult Paracetamol ucide! Un bărbat din Botoșani a luat supradoza anti-Covid și a decedat

Un bărbat din Botoșani bolnav de Covid-19 a preferat să se trateze singur acasă cu Paracetamol și a decedat din cauză că a luat prea multe padtile. El a luat câte două o dată la patru ore, iar ficatul i-a cedat și a decedat la spital.

El a murit la spital la sfârșitul săptămânii trecute din cauza unui stop cardiorespirator și după ce a suferit o insuficiență de organe în urma intoxicației cu Paracetamol, conform celor relatate de Monitorul de Botoșani.

”Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani, conform sursei citate.

Cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol (8 pastile) în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame (12 pastile), ceea ce i-a distrus ficatul.

Automedicaţia, nerecomandată

În foarte multe cazuri, medicii spun că persoanele au rămas acasă tratându-se ”după ureche” până când starea lor de sănătate s-a agravat profund:

„Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă. Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă”, a mai explicat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Cadrele medicale avertizează din nou că tot mai mulți pacienți cu Covid ajung la spital în stare foarte gravă, după ce preferă să se trateze acasă cu medicamente luate fără acordul medicului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

barbat covid deces paracetamol barbat mort supradoza paracetamol supradoza paracetamol
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes