București: Se redeschid restaurantele, sălile de spectacole și cele de jocuri

Prefectul Capitalei anunță că, luni, la ora 00.00, se redeschid restaurantele, sălile de. spectacole și cele de jocuri
Prefectul Capitalei anunță că, luni, la ora 00.00, se redeschid restaurantele, sălile de. spectacole și cele de jocuri

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând de luni, 25. februarie, ora 00:00, se redeschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, iar programul acestora va fi între orele 06.00 – 21.00

În ceea ce privește accesul publicului în sălile de spectacol, acesta va fi permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.

“Dacă indicele coboară sub 3 (…), noi trebuie să aplicăm nişte măsuri clare. Deci nu a fost o dezbatere propriu zisă, noi ca şi Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am luat act de aceşti indicatori, care sunt furnizaţi tot de Ministerul Sănătăţii, de INSP şi am acţionat în consecinţă. A fost o decizie oarecum formală (…)”, a afirmat, la rândul său, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, potrivit news.ro. 

La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a menţionat că Bucureştiul a ajuns la 2,5 indicele de incidenţă, după ce a fost la 7.

“Meritul aparţine bucureştenilor care au înţeles în mare majoritate să poarte mască, să păstreze distanţa socială. (…) La începutul pandemiei, marja de apreciere a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă era mai mare, în sensul că Comitetul putea decide dacă închide deschide şcoli sau restaurante. În acest moment, avem o hotărâre de Guvern, 3/2021, (…) şi aici lucrurile sunt extrem de clare. Dacă indicele coboară sub 3 (…), noi trebuie să aplicăm nişte măsuri clare. Deci nu a fost o dezbatere propriu zisă, noi ca şi Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am luat act de aceşti indicatori, care sunt furnizaţi tot de Ministerul Sănătăţii, de INSP şi am acţionat în consecinţă. A fost o decizie oarecum formală (…)”, a afirmat el. 

El a îndemnat totuşi populaţia să nu se relaxeze. “Este meritul nostru că am reuşit să ajungem până aici, dar în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie să vedem ce se întâmplă în Marea Britanie, în Irlanda, în Spania, în Portugalia, în Franţa, suntem în continuare în acest război, nu o să reuşim să ne vaccinăm în ritmul în care am dori şi atunci trebuie să păstrăm aceste măsuri (…)”, a spus Nicuşor Dan. 

“Trebuie să ne învăţăm în ţara asta să împărţim competenţe. Atâta timp cât există un Comitet Naţional care decide niste lucruri, cât timp autorităţilor locale li se dau nişte atribuţii, haideţi să le respectăm pe acelea”, a adăugat el. 

Întrebat dacă se redeschid activităţi pentru că aşa obligă legea, primarul general a răspuns: “Am deja suficiente atribuţii pentru a nu intra peste atribuţiile altora. E un ministru al Sănătăţii, un Comitet Naţional, nişte specialişti la INSP, eu ca autoritate locală mă subordonăm acestor instituţii”. 

Referitor la adresa Ministerului Sănătăţii, Berbeceanu a fost. rezervat: “Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii să temporizăm relaxarea. Noi suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre şi acte normative avute în vedere atunci când am impus restricţiile”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

25. februarue luni redeschid. restaurante sali jocuri sali spactacole
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes