Prejudiciu de 400.000 de lei – MAI, anchetă în cazul protecţiei oferite lui Cumpănaşu în 2019

Prejudiciu de 400.000 de lei - MAI, în cazul protecţiei oferite lui Cumpănaşu în 2019
Prejudiciu de 400.000 de lei - MAI, în cazul protecţiei oferite lui Cumpănaşu în 2019

Corpul de control al ministrului de Interne face verificări la Jandarmerie pentru a elucida modul în care instituţia a ajuns să îi ofere lui Alexandru Cumpănaşu protecţie şi un autoturism de lux în 2019, au declarat pentru G4Media.ro surse din Jandarmerie.

Ancheta Corpului de control a fost declanşată de un raport din august 2020 al Curţii de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Cumpănaşu.

Mihai Fifor, ministrul PSD de Interne de la acel moment, a fost cel care a decis realizarea dispozitivului de protecţie.

Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2019 în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, a fost singurul român care a beneficiat în acel an de protecţie de la Jandarmerie, potrivit unui răspuns oficial al instituţiei, relatează news.ro, care citează G4Media.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta mai cumpanasu cazul cumpanasu prejudiciu cumpanasu protectie cumpanasu mai
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes