Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm


Premierul Ludovic Orban a anunţat că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care până în prezent nu a fost dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ. El a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale precum şi măsuri de relaxare în anumite domeni

”Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi trimis la Secretariatul General al Guvernului”, a afirmat un secretar de stat la şedinţa de joi a Executivului.

La rândul său, premierul a precizat că, în cazul în care nu există până acum avizul Consiliului Lgislativ, trebuie amânată adoptarea proiectului de hotărâre privind prelungirea stării de alertă până luni.

”Nu avem încă avizul Consiliului Legislativ? Nu îl avem! Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu putem adopta azi. Asta înseamnă că luni vom face Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern ca să adoptăm prelungirea.. Solicitaţi Consiliului Legislativ să dea cât mai repede avizul. Sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse în ziua votului şi mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii”.

Nelu Tătaru a anunţat, joi la Piteşti, că propunerea Ministerului Sănătăţii este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o lună.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă susţinută joi la Piteşti.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că propunerea este ca prelungirea stări de alertă să fie cu alte 30 de zile.

Guvernul a prelungit, printr-o hotârâre în şedinţa din 16 august, starea de alertă pentru încă o lună.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amanare starea de alertaaviz consiliul legiclativorban stare de alerta avizprelungire stare de alerta amanatastare de alerta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes