Administrație locală Recomandate

Premieră: CJSU a anulat obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice deschise din municipiul Galaţi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a anulat obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în toate spaţiile deschise din municipiul reşedinţă, aşa cum stabilise în urmă cu trei zile.

Restricţia rămânând în vigoare doar în localităţile Cuca şi Iveşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

„La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum sunt pieţele, târgurile, zonele de aşteptare, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale. În localităţile Iveşti (6,72) şi Cuca (4,74) unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

De asemenea, CJSU Galaţi a redus de la 100 la 50 de metri distanţa în raza căreia purtarea măştii este obligatorie în proximitatea şcolilor din judeţ, după ce mulţi cetăţeni care locuiesc în imobile de lângă şcoli au semnalat faptul că decizia autorităţilor îi face să poarte mască şi în propriile case.

„La nivelul judeţului Galaţi este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 metri de intrarea în perimetrul şcolii”, se mai spune în hotărârea CJSU Galaţi.

Totodată, CJSU Galaţi a decis redeschiderea la interior a activităţii restaurantelor, în limita a 30% din capacitate, după ce, marţi, anunţase închiderea acestora în municipiul Galaţi şi comunele Vânători, Şendreni, Vârlezi şi Gohor, unde rata îmbolnăvirilor a depăşit 1,5 la mia de locuitori dar este sub 3.

Alte știri de interes

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Clotilde Armand, validată primar la Sectorul 1. 125 de contestații împotriva sa, degeaba

Mihnea Tudor

Favorita lui Iohannis, Astrid Fodor, validată pentru un nou mandat de primar la Sibiu

Saghin Cristian

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »