PREMIERĂ: Europa înregistrează 100.000 de cazuri de Covid-19 în numai 24 de ore

Europa a depăşit joi 100.000 de cazuri de Covid-19 zilnic pentru prima dată de la debutul pandemiei.

Peste tot în lume cazurile au crescut constant de-a lungul săptămânii chiar dacă noile cazuri de infecţii în cele mai afectate ţări, precum India şi Brazilia, au arătat semne de scădere.

Vârful focarului în Europa s-a mutat în Marea Britanie, Rusia, Spania şi Franţa, care au raportat cel puţin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.

Câte cazuri sunt în țările cele mai afectate

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de la ultimul record din luna mai vineri, determinând autorităţile să închidă cluburile şi barurile de noapte.

Marea Britanie a înregistrat mai mult de 17.000 de cazuri joi, iar ministrul Sănătăţii Matt Hancock a avertizat că ţara a fost într-un “moment periculos”.

Multe părţi din nordul Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei au introdus restricţii dure în privinţa interacţiunilor sociale cu scopul de a încerca să diminueze răspândirea bolii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

covid in europa numar de cazuri in europa pandemie sute de mii de infectari
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes