International

Premieră în ultimii 40 de ani: Regina Elisabeta a II-a va petrece Crăciunul la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei prinţul Philip vor petrece anul acesta Crăciunul la Castelul Windsor, pentru prima dată în mai mult de 30 de ani, a anunţat marţi Palatul Buckingham, potrivit AFP.

Cuplul regal petrece în mod tradiţional sărbătorile de sfârşit de an la reşedinţa din Sandringham, în Norfolk (estul Angliei), unde li se alătură şi alţi membri ai familiei, amintește news.ro.

Dar în faţa situaţiei sanitare, suverana în vârstă de 94 de ani şi soţul ei în vârstă de 99 de ani, cu o sănătate fragilă, au decis să rămână în reşedinţa situată la periferia Londrei.

După ce au analizat toate sfaturile apropiaţilor, regina şi ducele de Edinburgh au decis să petreacă anul acesta Crăciunul în linişte la Windsor„, a indicat marţi un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

În timpul primului val al pandemiei, suverana şi soţul ei au luat o pauză de la angajamentele publice şi s-au izolat la reşedinţa de la Windsor. Ei au mers la Castelul Balmoral în timpul verii, aşa cum făceau în mod obişnuit.

Cu mai mult de 59.000 de morţi şi 1,5 milioane de cazuri de Covid, Marea Britanie este cea mai îndoliată ţară de pandemie din Europa.

Prinţul Philip, care a împlinit 99 de ani în iunie, are de câţiva ani probleme de sănătate. În decembrie 2019, el a fost spitalizat timp de patru nopţi, într-un spital londonez, din cauza unor „probleme de sănătate preexistente” şi s-a alăturat reginei la Norfolk pe 24 decembrie.

Prinţul Charles, fiul cel mare al reginei, a avut în aprilie simptome de Covid-19, la fel ca prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte şi-a depus demisia

Mihnea Tudor

Pregătiri de război: Portavionul american USS Theodore Roosevelt, în Marea Chinei de Sud

Mihnea Tudor

COLCHICINA aduce speranță în lupta COVID. Studiu canadian confirmat: primul medicament oral pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Grecia l-a și aprobat!

Ionel Lăcătuș

O corporație americană a interzis angajaților să participe la protestele pro-Navalnîi

Ionel Lăcătuș

China autorizează garda de coastă să tragă asupra navelor străine, dacă este necesar

Ionel Lăcătuș

Arestări pe bandă rulantă la manifestațiile pro-Navalnîi: Peste 1000 de persoane au fost reținute de forțele de ordine

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »