În martie primim 2,4 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Cîțu: Acum lucrurile funcționează tot mai bine

Premierul anunță că în martie vom primi 2,4 milioane de doze de vaccin anti-COVID
Premierul anunță că în martie vom primi 2,4 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, că în luna martie România va primi 2,4 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. 

“Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte, lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie”, a mai spus premierul.

“Am prezentat situaţia din România, cum ne-am pregătit campania de vaccinare şi am fost felicitaţi pentru cum am pregătit campania de vaccinare. Am mulţumit preşedintelui Comisiei Europene pentru modul în care a pregătit toată această campanie, prin faptul că a început în acelaşi timp în fiecare ţară, Comisia Europeană a negociat în numele tuturor pentru că altfel am fi avut probleme de ofertă a vaccinului în anumite ţări”, a declarat Cîţu, sâmbătă, după vizita la Bruxelles.

Mai mult, el a precizat că, în ciuda faptului că, la început, au fost unele sincope,  acum lucrurile funcționează tot mai bine:

“În martie de exemplu o să primim 2,4 milioane de doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2 parcă de la Pfizer şi 230.000 de  la Moderna.  Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte, Lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Acesta a spus că a discutat şi despre propunerea  de a sprijini procesul de producţie a vaccinului la nivel european, este un proces care are în vedere un obiectiv pe termen mediu şi lung. 

De asemenea, Cîţu a mai menţionat că Victor Costache, consilierul său onorific pe probleme de sănătate,  este în legătură cu reprezentanţi Comisiei pentru a discuta aspecte concrete pe această temă.

“Nu în ultimul rând, (…) au fost apreciate (…)  eforturile pe care

 le face România de a sprijini Republica Moldova. Şi aici am spus că eforturile noastre de a vaccina populaţia în Uniunea Europeană sunt foarte bune,sunt binevenite dar dacă noi nu facem nimic pentru a-i ajuta pe cei din juru  nostru să se vaccineze, nu vom putea scăpa de pandemie. Şi aici concluzia a fost unanimă, că Uniunea Europeană va  ajuta şi ţările din jur cu doze de vaccin şi echipamente pentru a putea scăpa de pandemie”, a declarat Cîțu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

2.4 milioane dozecituflorin citumartiepremierprimim vaccinvaccinvaccin covid
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes