Premierul Cîțu pune Corpul de Control să verifice situația reţelelor care falsifică certificate de vaccinare: E inadmisibil!

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, luni, că este inadmisibil că există reţele care falsifică cerificate de vaccinare, iar acestea nu sunt descoperite de către instituţiile statului, ci de către anchete jurnalistice. Cîţu anunţă că situaţia va fi verificată de Corpul de control al premierului.

Florin Cîţu a fost întrebat, luni, despre reţelele de falsificatori de certificate de vaccinare, descoperite de anchete jurnalistice şi a afirmat: ”Astăzi am avut o discuţie în şedinţa de Guvern şi am cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, să vorbească cu Ministerul Public şi Ministerul Sănătăţii. Mie mi se pare inadmisibil că aşa ceva se întâmplă în primul rând. Avem atâtea instituţii care au primit resursele de la bugetul de stat – şi la MApN şi la Ministerul Public şi aceste lucruri sunt descoperite de un jurnalist. Mi se pare inadmisibil şi am spus în şedinţa de Guvern”.  

Premierul a precizat că există numeroase instituţii care ar fi trebuit să descopere aceste situaţii.  

Nu se poate să avem atâtea forţe de ordine, instituţii care ar trebui să se ocupe să descopere aceste reţele şi ele să fie descoperite de un jurnalist”, a mai afirmat premierul.  

Acesta anunţă verificări ale situaţiei.  

”Corpul de control al primului ministru va analiza şi va merge şi va vedea ce se întâmplă care este situaţia”, a mai declarat premierul.

O anchetă Digi24 dezvăluie o reţea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în reţeaua Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanţii au dat jurnaliştilor documente care să treacă de filtrele autorităţilor, atât în ţară, cât şi la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, respectiv la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliţia a deschis dosar penal în urma investigaţiei. Reprezentanţii spitalului au negat existenţa unui centru de vaccinare în incinta unităţii sanitare.

Vaccinare la ”chiuvetă”

De asemenea, poliţiştii din Timiş au deschis recent o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare. Poliţiştii vorbesc de metoda ”vaccinului la chiuvetă” folosită de unii medici de familie înscrişi în programul de imunizare. 

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că unii medici de familie, înscrişi în programul de imunizare a populaţiei aruncă serul vaccinului la chiuvetă, în loc să îl administreze pacienţilor, în timp ce pacientul este înscris în sistemul de vaccinare ca fiind imunizat, deşi inocularea nu a avut loc. Poliţiştii numesc această metodă ”vaccinul la chiuvetă”. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

certificate covid falsecertificate falsecorpul de control al guvernuluicrtificat vaccinare falsfalsificareflorin citu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes