Premierul Ciucă s-a întâlnit cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o vizită, marţi, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, unde s-a întâlnit cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. ”Preocuparea pentru oameni este parte a învăţăturilor creştine, fibră a poporului român, care a avut înţelepciunea şi priceperea să aibă grija aproapelui şi să cultive din generaţie în generaţie spiritul solidarităţii”, a transmis Ciucă.

”Popas binecuvântat, astăzi, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, unde m-am bucurat de prezenţa şi harul Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. A fost un bun prilej de reflecţie şi consultare, totodată, asupra unor proiecte care răspund nevoilor comunităţii locale, cum este viitorul Ansamblu Mitropolitan din Iaşi, care va include şi spaţii de învăţământ”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit premierului, ”preocuparea pentru oameni este parte a învăţăturilor creştine, fibră a poporului român, care a avut înţelepciunea şi priceperea să aibă grija aproapelui şi să cultive din generaţie în generaţie spiritul solidarităţii”.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, faptul că a petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos, pentru a se ruga ”pentru sănătatea noastră şi a tuturor semenilor noştri”. ”Am trăit multe momente binecuvântate în acest loc care este tezaurul cel mai de preţ al ortodoxiei”, a afirmat el. Ciolacu a fost însoţit în acest pelerinaj de secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca teofanmitropolia moldovei si bucovineimitropolitul moldovei
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes