Premierul consideră că ar fi suficient să respectăm măsurile actuale și să susținem vaccinarea

Premierul consideră că ar fi suficient să respectăm măsurile actuale și să susținem vaccinarea
Premierul consideră că ar fi suficient să respectăm măsurile actuale și să susținem vaccinarea

Premierul Florin Cîţu afirmă că ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri (purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei), în paralel procesul susţinut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive la nivel local sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului. 

”Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare şi legea să pună în pericol viaţa şi sănătatea majorităţii cetăţenilor”, a afirmat Cîţu după o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale.

“Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei – în paralel procesul susţinut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive la nivel local sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului”, a scris, miercuri, premierul Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

De asemenea, premierul a mai precizat  că a continuat şi marţi discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor locale – primari ai municipiilor şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene. 

“Suntem preocupaţi cu toţii să protejăm sănătatea şi viaţa cetăţenilor, să menţinem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil şi determinat, indiferent de formaţiunile politice din care facem parte”, a completat Cîţu. 

Premierul susţine că a făcut apel la reprezentanţii autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecţie sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi în informarea corectă a oamenilor.

“Am analizat cu primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene soluţiile pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau pieţe, în şcoli sau la locul de muncă, toţi cetăţenii să-şi protejeze sănătate şi să nu îi pună în pericol pe cei din jur. Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare şi legea să pună în pericol viaţa şi sănătatea majorităţii cetăţenilor”, se mai arată în postare.

Reprezentanţii instituţiilor statului – poliţiştii, jandarmii – vor fi în mijlocul oamenilor şi vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. 

“Nu facem excepţii. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat oficialul.

Legat de evoluţia procesului de vaccinare, Cîţu a spus că va creşte capacitatea de vaccinare, astfel încât, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze şi să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare.

Premierul a precizat că înţelege efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie de continuarea procesului de vaccinare pentru că în următoarele 2 luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăşi cu bine pandemia.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

evitare carantinare florin citu premier respectare restrictii sustinere vaccinare
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes