Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus oficial mandatul

Guvernul Ciucă nu va mai ajunge la vot în Parlament.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus oficial mandatul, el depunând la parlament documentul prin care îşi anunţă decizia, transmis preşedintelui Klaus Iohannis.

El precizează în documentul transmis preşedintelui că îşi depune mandatul ”având în vedere poziţionările în timpul consultărilor şi declaraţiile publice ale celorlalte partide parlamentare, prin care au transmis că nu vor susţine  un guvern minoritar PNL – UDMR” şi ”considerând că  menţinerea incertitudinii cu privre la învestirea noului Guvern ar putea crea unblocaj instituţional la nivelul puterii executive guvernamentale”.

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat luni seară că BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat, ur,âd să fie propusă BPN flexibilizarea mandatului şi iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice. La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, făcând apel la partide pentru maturitate şi responsabilitate politică pentru a găsi o majoritate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca depunere mandat nicolae ciuca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes