Premierul landului Renania: Românii și bulgarii au adus coronavirus

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, susține că virusul ar fi fost adus de muncitorii români și bulgari și s-ar fi răspândit din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care lucrează, fiind la originea unor focare de COVID-19 din Germania.

“Ce spune acest focar despre măsurile de relaxare de până acum?”, a fost întrebat de jurnaliști Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia, citat de Digi 24.

“Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. – de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul german.

Un nou focar în masă a apărut la o fabrică de prelucrare a cărnii în vestul ţării. Grupul Toennies a raportat că 400 dintre lucrătorii săi de la fabrica din orașul Rheda Wiedenbrueck din landul Renania de Nord Westfalia au fost testaţi pozitiv la virus.

Autorităţile medicale din regiune au plasat aproximativ 7.000 de persoane în carantină, inclusiv pe toţi cei care au lucrat în fabrica respectivă, care a fost închisă.

Gereon Schulze Althoff, responsabil la Toennies pentru controlul focarului, a susținut și el că muncitori întorşi dintr-un weekend prelungit petrecut acasă în România şi Bulgaria ar fi putut aduce virusul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Armin Laschet coronavirus muncitori romani muncitori romani
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes