Premierul Nicolae Ciucă a vizitat șantierul șoselei Oradea – A3. A fost curios dacă materialele de construcții provin din România!

Nicolae Ciucă a vizitat șantierul șoselei Oradea – A3
Nicolae Ciucă a vizitat șantierul șoselei Oradea – A3

După ce antreprenorul i-a raportat că stadiul execuției a depășit jumătate din volumul proiectat, premierul Nicolae Ciucă a declarat, când a inspectat șantierul drumului de legătură între centura Oradea și autostrada Transilvania, că „m-aș bucura să-l văd finalizat la termen”.

Timp de o jumătate de oră, premierul, care a fost însoțit de ministrul Lucian Bode și de secretarul de stat Adrian Foghiș de la Ministerul Transporturilor, s-a arătat foarte curios cu privire la numeroase detalii tehnice ale lucrării.

Managerul de proiect din partea companiei, care execută lucrările pe cei 19 kilometri, i-a spus prim-ministrului că acestea au ajuns la 55% într-un an și patru luni de la începerea lor și că, din punct de vedere al antreprenorului, pot fi finalizate chiar „până spre sfârșitul anului”, deci înainte de termenul contractual.

Astfel, premierul a aflat că bitumul este importat din Polonia și Ungaria, cimentul și agregatele din România, iar oțelul este adus din Grecia și Cipru, în condițiile în care un producător de la Galați nu mai poate face fier beton, deoarece nu mai aduce materie din Ucraina și Rusia.

De asemenea, i-a fost explicat că toate structurile sunt ridicate și că s-au montat grinzile pe toate aceste structuri, cea mai mare fiind un pod de 676 de metri peste Crișul Repede, pod ce va avea 17 deschideri. De asemenea, a fost precizat că s-au făcut excavări de pământ în volum de 2 milioane metri cubi, pentru consolidarea terenului pe o porțiune în care anterior au funcționat două balastiere.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat: “Le-am transmis celor prezenți că apetența pentru investiții și dezvoltare de la Oradea și din Bihor am aplicat-o și noi în guvern. Am atras sume record, din fonduri europene și din investiții private, am asigurat o creștere economică robustă de aproape 5% și ne-am atins țintele și jaloanele asumate prin PNRR. Avem astăzi una dintre cele mai reduse rate ale șomajului de la nivelul statelor UE. Îmi doresc ca România să continue în aceleași linii. Anii 2023 și 2024 trebuie să fie ai creșterii numărului de locuri de muncă bine plătite pentru români. Obiectivul nostru în cadrul viitorului Guvern este să aducem mai multă prosperitate, pentru România și pentru fiecare familie din țara noastră. Ambiția PNL este să aducă puterea de cumpărare a românilor cât mai aproape de media europeană și am încredere că, împreună cu organizațiile liberale din țară, vom reuși să creștem simțitor nivelul de trai al cetățenilor.”

De pe șantierul drumului de legătură, premierul Nicolae Ciucă s-a dus spre viitoarea fabrică Nokian din Oradea, pentru a lua parte la ceremonia de inaugurare a lucrărilor pentru realizarea mega-investiției de 650 milioane de euro într-o fabrică de cauciucuri ce va funcționa cu zero emisii CO2.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca oradea ciuca pnl bihor soseaua oradea - a3
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes