Premierul Nicolae Ciucă anunţă că Guvernul aprobă printr-o Ordonanță continuarea programului pentru şcoli al UE pentru perioada 2023-2029

Ca urmare a consultărilor pe prim ministrul le-a avut cu fermierii și cu ministrul Daea, s-a decis extinderea programului de aprovizionare a școlilor cu produse alimentare de la 3 la 5 zile pe săptămână. În acest mod, preșcolarii și elevii vor avea o masă în unitatea de învățământ, în orice zi din orarul de cursuri. Este vorba despre 1,9 milioane de copii, iar suma alocată este de 17,5 milioane euro.

”Am convenit ca una dintre măsuri să fie continuarea programului pentru şcoli al UE pentru perioada 2023-2029. Astăzi, printr-o Ordonanţă de urgenţă, vom asigura continuarea acestui program şi sunt convins că în următorii ani copiii şi tinerii din România, care frecventează cursurile în sistemul de educaţie, vor beneficia de cantităţile de lapte convenite prin deciziile luate în acest sens, produse de panificaţie, fructe şi legume”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

El a arătat că, din discuţii a reţinut că programul va fi extins de la 3 zile la 5 zile. Ministrul Agriculturii a spus că acest lucru se va materializa prin hotărârea de guvern pe care o vor pune în mişcare după aprobarea Ordonanţei.

”În consultările pe care le-am avut cu fermierii, au scos în evidenţă cât de importantă este continuarea derulării acestui program şi extinderea lui de la 3 la 5 zile. Tocmai din acest motiv, cred că după aprobarea Ordonanţei de Urgenţă trebuie să venim rapod cu hotărârea de guvern care să asigure cadrul tehnic de aplicare a acestei hotărâri şi atunci vom avea încă una din mpsurile luate pusă în practică în conformitate cu discuţiile avute cu fermierii”, a mai spus premierul Ciucă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciucalaptele si cornulmancare elevimasa calda in scoli
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes