Politica

Premierul Orban, despre decizia CCR de anulare a amenzilor: ”Un îndemn la anarhie. Este în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea”

Premierul Orban, despre decizia CCR de anulare a amenzilor: ”Un îndemn la anarhie. Este în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea”
Premierul Orban, despre decizia CCR de anulare a amenzilor: ”Un îndemn la anarhie. Este în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea”

Ludovic Orban a declarat miercuri, într-o declarație de presă, că decizia de astăzi arată că CCR este de partea celor care încalcă legea, pentru că autorităţile sunt aproape împiedicate să apere sănătatea românilor.

Orban a apreciat că CCR acționează la fel ca în perioada în care România era controlată de Liviu Dragnea și ia decizii în favoarea celor care încalcă legea. Prin decizia care declară ilegale amenzile acordate celor care nu au respectat ordonanțele militare din perioada stării de urgență, CCR îndeamnă la încălcarea legilor.

Premierul Ludovic Orban a apreciat că CCR se plaseză de partea celor care încalcă legea prin decizia care declară ilegale amenzile acordate celor care încalcă ordonanțele militare din perioada stării de urgență. El a precizat că decizia este un îndemn la anarhie și la încălcarea legilor.

”Această decizie arată că CCR este de partea celor care încalcă legea, regulile și îi sancționează pe toți cetățenii care au respectat regulile din perioada stării de urgență. Prin această decizie, Guvernul, autoritățile, aproape sunt împiedicate să apere viața românilor. Se poate ajunge la situația în care autoritățile nu mai pot da amenzi în perioada stării de urgență, celor care încalcă regulile.”

”Mă şochează. Este în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea. Este o invitaţie la nerespctarea regulilor, un îndemn la anarhie, la un comportament incorect faţă de societate şi faţă de semeni. Decizia CCR este profund politică”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Orban a spus că Guvernul va cauta o cale legală care să permită autorităților să lupte împotriva celor care încalcă regulile, celor care generează riscuri de răspândire a virusului. ”Vom găsi motive legale și constituționale. E o invitație a CCR pentru nerespectarea legii, la anarhie și la un comportament incorect față de societate și față de semeni”, a declarat Ludovic Orban. El a mai precizat că vor fi luate cele mai bune măsuri pentru a evita răspândirea virusului.

CCR a decis că actul normativ prin care erau stabilite amenzile pentru nerespectarea ordonanţelor militare este neconstituţional, şi astfel persoanele şi firmele nu mai pot fi amendate pentru încălcarea restricţiilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Marcel Ciolacu, după acuzaţiile Vioricăi Dăncilă: Oricâtă frustrare ai avea, nu poţi să inventezi

Gloria Pascu

Rareș Bogdan, despre tensiunile din PNL: Este suficient ce am făcut pentru moment. Nu știu dacă voi candida

Mihnea Tudor

Orban se ține tare, după ce liderii liberali i-au cerut demisia: „PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte”

Daniela Arnăutu

PSD: Guvernul Cîţu trebuie să demisioneze, dacă până la sfârşitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizaţi 10,4 milioane de români

Mihnea Tudor

Gheorghe Falcă, reacție după ce mai mulți lideri PNL i-au cerut demisia lui Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Șefa CNA vrea să poată pedepsi un președinte în situaţii cum au fost conferinţele lui Iohannis în care a susţinut PNL în campanie

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »