Președintele Austriei, prins în restaurant după ora închiderii. Nu a respectat restricțiile în vigoare

Alexander Van der Bellen, președintele Austriei
Alexander Van der Bellen, președintele Austriei

Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, a fost surprins de către poliția din Viena în timp ce se afla pe terasa unui restaurant, după ora închiderii, alături de soția sa, Doris Schmidauer. Astfel, șeful statului a încălcat restricțiile impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ulterior, Van der Bellen a recunoscut incidentul și şi-a prezentat scuzele în mod public: ”Îmi pare într-adevăr foarte rău. A fost o greşeală”, relatează presa austriacă. Alexander Van der Bellen a declarat că purta o conversaţie cu soţia sa şi nu a băgat de seamă când a trecut timpul.

Poliţia a confirmat că preşedintele Austriei consuma încă băuturi alcoolice împreună cu soţia sa, la o masă, după ora oficială a închiderii restaurantului.

În Austria, barurile şi restaurantele funcționează doar până la ora 23:00. În cazul în care patronii localurilor încalcă măsura, riscă amenzi de până la 30.000 de euro, conform noilor prevederi impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Alexander Van der Bellenpreședintele Austriei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes