Presedintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că lucrările la Terminalul Cargo, care este conectat cu Aeroportul Oradea, sunt într-un stadiu avansat

La CTPark Oradea Cargo Terminal, primul proiect industrial din România cu terminal cargo aerian, au fost finalizate lucrări importante

Au fost finalizate, în termenul agreat, calea de rulare, care conectează terminalul cu Aeroportul Oradea, platforma de garare și clădirea cargo.

A fost demarată recepția lucrărilor. Următoarea etapă prevede preluarea în proprietate de către Consiliul Județean Bihor a căii de rulare și predarea acesteia în administrarea Aeroportului Oradea, care va face demersurile necesare pentru operaționalizarea căii de rulare.

În luna august 2021, Consiliul Județean Bihor și CTP România au semnat contractul pentru acordarea dreptului de superficie asupra terenului din vecinătatea Aeroportului Oradea, în vederea realizării proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal.

„Terminalul cargo este un proiect de infrastructură complex, unic în România. Această investiție se aliniază cu viziunea pe care Consiliul Județean Bihor o are pentru dezvoltarea județului. Pe lângă infrastructura rutieră și feroviară, este importantă dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Partea de facilități logistice și conectare este determinantă, în condițiile în care companiile din zonă își transportă pe cale aeriană o parte din produsele pe care le folosesc în procesele de fabricație”, a declarat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Prima clădire a parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal, care poate acomoda și terminalul cargo, a fost finalizată la sfârșitul anului 2022. Următoarele două clădiri erau planificate spre livrare la finalul acestui an, „însă încrederea în economia locală împreună cu deschiderea cu care a fost primit proiectul de către mediul de business au motivat compania CTP să accelereze finalizarea CTPark Oradea Cargo Terminal”. Mai multe companii au ales să închirieze spații în CTPark Oradea Cargo Terminal.

CTPark Oradea Cargo Terminal este primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din România. Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de peste 60.000 mp. Obiectivul de investiții cuprinde platforma de garare a avioanelor, calea de rulare și trei clădiri industriale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aeroport oradeailie bolojanpresedinte consiliul judetean bihor
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes