Preşedintele Germaniei îl acuză pe Putin: A plantat ”coşmarul” unui ”război brutal şi ilegitim”

Preşedintele Germaniei îl acuză pe Putin: A plantat ”coşmarul” unui ”război brutal şi ilegitim”
Preşedintele Germaniei îl acuză pe Putin: A plantat ”coşmarul” unui ”război brutal şi ilegitim”

Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, l-a acuzat, duminică, pe preşedintele rus Vladimir Putin că a spulberat ”visul unei ere a păcii în Europa” pentru a planta ”coşmarul” unui ”război brutal şi ilegitim”, ţinând cont de poziţia Rusiei de ”putere atomică”, relatează EFE.

”Astăzi (n.r. duminică), 8 mai, visul unei case europene comune unde domină pacea a fost spulberat; în locul său s-a impus coşmarul”, a spus preşedintele german Steinmeier, în cadrul unui eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu ocazia împliniriii a 77 de ani de la capitularea Germaniei Naziste.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ”la fel ca în 1945, victoria va fi a Rusiei”, în mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai, făcând o serie de referinţe la ”nazism” şi numeroase comparaţii între Al Doilea Război Mondial şi războiul din Ucraina, potrivit Le Figaro.

”Astăzi, datoria noastră comună este să prevenim renaşterea nazismului, care a provocat atât de multă suferinţă popoarelor din diferite ţări”, a adăugat el, pentru ca ” noile generaţii să fie demne de memoria părinţilor şi bunicilor lor”.

”Din păcate, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a subliniat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

”Datoria noastră sfântă este să îi împiedicăm pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi” în ceea ce Moscova numeşte ”Marele Război Patriotic, ”să se răzbune”, a mai precizat liderul rus.

Rusia va celebra luni, 9 mai, victoria împotriva Germaniei Naziste, prin organizarea unei parade militare urmată de un aşa-numit marş al ”Regimentul Nemuritor”, pentru a aduce un omagiu înaintaşilor care au căzut în război.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

presedintele germaniei putin acuzat putin cosmar steinmeier
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes