Economie

Președintele Iohannis: Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat joi dacă mai este posibilă acea revenire în V a economiei şi când mai exact s-ar vorbi despre o revenire totală a economiei din România, că „economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă şi pentru a putea onora toate plăţile, salarii, pensii, programe de sprijin în economie, este nevoie de bani şi această nevoie de bani a crescut un pic – trebuie să recunoaştem, un pic – deficitul, dar sunt bani bine investiţi”.

„Revenirea în V este o realitate, este demonstrată de toate statisticile şi este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi. Însă despre ce vorbim aici când avem deficit – economia şi-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această revenire. Dimpotrivă, vrem să încurajăm economia să crească mai mult şi mai repede. Exact pentru acest obiectiv a fost tot amânate anumite plăţi care trebuiau făcute la bugetul de stat şi, pe de altă parte, au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare. Deci, în condiţiile revenirii economiei, noi totuşi am permis firmelor să nu-şi plătească acum, repede, toate dările – deci banii la buget nu s-au încasat”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul vizitei de joi la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Râmnicu Vâlcea.

Şeful statului a adăugat este nevoie de sprijinirea mai multor sectoare ale economiei, pentru că „se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget”.

„Pe de altă parte, este evident că aceste programe, absolut necesare de sprijin în diferitele sectoare ale economiei, se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget. Deci, economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă şi pentru a putea onora toate plăţile, salarii, pensii, programe de sprijin în economie, este nevoie de bani şi această nevoie de bani a crescut un pic – trebuie să recunoaştem, un pic – deficitul, dar sunt bani bine investiţi”, a completat preşedintele Iohannis.

Alte știri de interes

Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe în 15 decembrie

Mihnea Tudor

Digitalizare: O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online

Saghin Cristian

NETOPIA Payments este primul procesator din România care acceptă plăți online prin Google Pay pentru comercianții înrolați

Saghin Cristian

Florin Cîţu anunţă că a fost aprobată a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul a fost majorat

Mihnea Tudor

Munca de acasă: O treime dintre companii arată că productivitatea angajaţilor a crescut

Saghin Cristian

Bursa de Valori București, aniversare 25 de ani. Promisiunile ministrului Florin Cîțu

Saghin Cristian

Procedura pentru acordarea eşalonării la plată simplificate a fost publicată în Monitorul Oficial

Mihnea Tudor

RECTIFICARE bugetară. Cîţu: Se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială, educaţie şi continuarea investiţiilor

Mihnea Tudor

Virgil Popescu: 29.000 de firme s-au înregistrat pentru măsura 1 şi peste 22.000 de firme pentru măsura 2

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »