Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte miercuri la Cotroceni, pe omologul german Frank-Walter Steinmeier

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, aflat în România la invitaţia şefului statului.

La ora 12:00 este programată ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni, ulterior fiind programate convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale şi declaraţii de presă comune.

Vizita preşedintelui Republicii Federale Germania are loc în contextul aniversării a 30 de ani de la semnarea, la 21 aprilie 1992, a Tratatului dintre România şi Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, document-cadru emblematic al istoriei contemporane a relaţiei bilaterale.

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul german se vor concentra pe modalităţile concrete de dezvoltare şi aprofundare ale relaţiei româno-germane, care are caracter strategic, fiind definită de un dialog politico-diplomatic foarte activ, o dinamică economică în continuă creştere şi contacte interumane speciale, facilitate de minoritatea germană din România şi comunitatea românească tot mai numeroasă din Germania.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iohannis steinmeier presedintele germaniei steinmeier vizita la bucureti
redactia

Alte stiri de interes