Preşedintele Klaus Iohannis, întâlniri bilaterale cu preşedinţii Cehiei, Austriei şi Sloveniei, în marja Summit-ului din Islanda

Klaus iohannis, intrevedere cu presedintele Republicii Austria, Alexander Van der Bellen
Klaus iohannis, intrevedere cu presedintele Republicii Austria, Alexander Van der Bellen

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o serie de întâlniri bilaterale în marja Summit-ului din Islanda cu Preşedintele Cehiei, Preşedintele Austriei şi Preşedintele Sloveniei

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a avut, miercuri, o serie de întâlniri bilaterale în marja Summit-ului din Islanda cu Preşedintele Cehiei, Preşedintele Austriei şi Preşedintele Sloveniei.

”Schimb de opinii aprofundat cu preşedintele Cehiei, Petr Pavel, cu privire la excelentele relaţii bilaterale dintre România şi Cehia şi la coordonarea în cadrul Uniunii Europene şi NATO şi cele mai eficiente modalităţi de a face faţă consecinţelor agresiunii ruseşti”, a scris preşedintele României pe Twitter, după întâlnirea bilaterală cu omologul său din Cehia.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, la Reykjavik, Islanda, în perioada 16-17 mai 2023, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfăşurat pe durata mandatului Preşedinţiei Islandei.

La finalul Summitului va fi adoptată Declaraţia de la Reykjavik, care reconfirmă rolul particular al Consiliului Europei în arhitectura multilaterală la nivel european şi internaţional, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Cu această ocazie va fi anunţată şi înfiinţarea Registrului Internaţional al Daunelor cauzate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, la care România va participa ca stat fondator.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iohannis discutii presedinte austriaiohannis reykjavikislanda
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes