Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a declarat: Reconstrucţia Ucrainei se va face în principal prin Polonia şi România!

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica

Preşedintele Comisiei Naţionale de Transport a PNL, Alin Nica, a mai declarat: „Reconstrucţia Ucrainei (…) se va face în principal pe două căi importante şi majore: prin Polonia şi România. De aceea, România, dezvoltându-şi infrastructura de transport şi interconectând această infrastructură pe cale rutieră şi feroviară cu Republica Moldova şi cu Ucraina, are şansa să fie principala zonă din care să pornească acest efort mondial de reconstruire a zonelor devastate de război. Şi ce înseamnă acest lucru în mod concret pentru România? Înseamnă şansa la dezvoltare, în special a zonei Moldovei, care, odată conectată măcar în următorii 4 ani printr-o infrastructură feroviară serioasă, de viteză rezonabilă, are şansa să atragă acei investitori care pot să genereze investiţii noi în zona Moldovei, pentru ca apoi acestea să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei”, a spus Alin Nica, în cadrul dezbaterii „Infrastructura şi mobilitatea în regiunea Bucureşti-Ilfov. Interconectarea Bucureştiului cu infrastructura rutieră naţională” care a avut loc marți.

Deasemenea, Alin Nica a mai adăugat că România are şansa unică de a face din portul Constanţa un nod esențial în transportul maritim regional.

În altă ordine de idei, el a precizat că este nevoie de finanţare de 70 de miliarde de euro în următorii 10 ani, ca să se fixeze nucleul infrastructurii majore, iar ulterior în jurul acestuia să fie brodate elementele secundare. „Ne propunem să alocăm minim 2% din PIB în următorii 10 ani (…) pentru infrastructura de transport”, a mai spus Preşedintele Comisiei Naţionale de Transport a PNL, Alin Nica.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Alin Nicainfrastructura rutieraportul constantareconstructie ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes