Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa: Penalul Alexe crede că toată lumea face ca el – fură ca în codru!

Liderul PSD Iaşi Maricel Popa îi cere public lui Costel Alexe să demonstreze felul în care a încercat să obţină finanţare pentru unitatea medicală din Leţcani şi, în cazul în care nu a făcut acest lucru, atunci îi cere acestuia să ceară scuze ieşenilor pentru că a minţit.

„Îl anunţ că nu este aşa. Oricât va căuta, oricâte controale va trimite, nu va găsi nimic. Spitalul de la Leţcani a fost achiziţionat cu bună credinţă, pentru salvarea oamenilor. Nu este nimic de ascuns. Din păcate, nu se întâmplă nimic constructiv cu spitalul mobil, doar verificări. După ce s-a lăudat cu o remorcă de ATI la Spitalul de Boli Infecţioase, Costel Alexe face tot ceea ce poate pentru a întârzia redeschiderea unităţii medicale de la Leţcani. Este de departe cel mai verificat proiect realizat vreodată de o instituţie publică din România. Vă amintesc că au fost în control: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Corpul de Control al Minsterului Sănătăţii, Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP), Curtea de Conturi, Direcţia de Finanţe, Corpul de Control al prim-ministrului, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)”, a afirmat Maricel Popa, printr-un comunicat de presă al filialei PSD Iaşi.

Social-democratul a mai spus că „Alexe nu ştie să facă nimic, doar să se plângă şi să mai cheme controale”:

Nu ştie cum să mai trimită vreun control

„Cred că toată lumea şi-a dat seama deja ce fel de om este Costel Alexe, un penal care a cerut mită în pandemie, un om care are la dispoziţie un spital cu 100 de locuri ATI şi îl ţine închis din motive strict politice, un om cu o structură morală discutabilă care are ca scop doar îmbogăţirea sa şi a camarilei sale. Deşi a anunţat public că încearcă decontarea Spitalului mobil prin fonduri europene, Costel Alexe nu a pus acest lucru în practică. Minte cum respiră: spune că face eforturi ca să pună în funcţiune spitalul, dar, în realitate, nu ştie cum să mai trimită vreun control sau să înfiinţeze vreo comisie de analiză să îl blocheze. Îşi bate joc de banii ieşenilor. Nu foloseşte spitalul şi nici nu a încercat să readucă fondurile la bugetul judeţului. Nici măcar nu a aplicat pentru obţinerea decontării cheltuielilor cu spitalul, deşi avea această posibilitate. În urma unei interpelări pe care am facut-o către ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, am primit un răspuns foarte clar: nu a fost depus niciun proiect pentru finanţarea Spitalului mobil Covid-19 de la Leţcani”, a adăugat Popa.

Prin urmare, liderul PSD Iaşi îi solicită preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi „să demonstreze modul în care a încercat să obţină finanţare pentru unitatea medicală de la Leţcani, iar dacă nu a făcut-o, să le ceară scuze ieşenilor pentru că i-a minţit. Din nou”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

costel alexe maricel popa penalul alexe scuze iesenilor spital letcani spitalul mobil letcani unitatea mobila letcani
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes