Președintele se implică în războiul din Guvern: Liderii Coaliției de guvernare chemați la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, joi, 14 aprilie, la discuţii pe liderii formaţiunilor din Coaliţiei de guvernare. Președintele intervine astfel în scandalul dintre PNL şi USR PLUS, conform Antena 3.

În urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan de către premierul Florin Cîţu, mai mulţi lideri de la USR PLUS, printre care și Dacian Cioloș, au cerut, miercuri, înlocuirea premierului Cîţu.

Codul Administrativ îi dă premierului 5 zile să desemneze un succesor al ministrului revocat, odată ce revocarea a devenit oficială prin semnarea, de către preşedinte, a decretului de revocare, publicat în Monitorul Oficial.

Preşedinte trebuie să îl numească în funcţie pe noul ministru în termen de 10 zile. 

După o ședință fulger, miercuri la prânz, Alianța USR-PLUS a transmis un comunicat în care se precizează la Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței.

Rareș Bogdan spune că premierul are toată susținerea

Rareș Bogdan exclude varianta în care se destramă coaliția de guvernare. Prim-vicepreședintele PNL a confirmat faptul că Florin Cîțu are toată susținerea liberalilor.

„Este nevoie de responsabilitate, de eliminarea orgoliilor. E nevoie să se înțeleagă că PNL e un partid responsabil. În ultimele săptămâni unii au uitat și nu au privit pe deplin ce înseamnă funcția de premier. Florin Cîțu se bucură în continuare de susținera noastră”, a precizat europarlamentarul.

Prim-vicepreşedinte PNL a explicat într-o intervenție la Digi 24 că premierul României se bucură de sprijinul PNL în toate deciziile pe care le ia și că acesta a fost pus într-o postură unică.

”Să vină un ministru să înceapă o conferință de presă și să vorbească în paralel cu premierul. De asemenea, o decizie nu poate fi aflată din monitorul oficial. Noi am discutat luni și a fost o discuție în cadrul coaliției cu privire la nemulțumiri care au existat la adresa lui Vlad Voiculescu și la Andreea Moldovan. Din păcate a venit această acțiune ieri seară a fost pus premierul într-o poziție dificilă”, a relatat Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

intalnite lideri coalitieiohannis lideri coalitieKlaus Iohannisliderii coalitiei la cotroceni
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes