Preşedintele UEFA recunoaște: O superligă ar ”omorî” cluburile mici

Aleksandr Ceferin, preşedintele UEFA. foto: UEFA, facebook
Aleksandr Ceferin, preşedintele UEFA. foto: UEFA, facebook

Aleksandr Ceferin, preşedintele UEFA, s-a exprimat din nou împotriva creării unei superligi europene, la care să participe doar cele mai bogate cluburi.

“Acesta este visul lui Florentino Perez (n.r. – preşedintele clubului Real Madrid) din ultimii 30 de ani, chiar dinainte de a fi în fotbal. “Doi candidaţi importanţi la preşedinţia Barcelonei se opun public Superligii, la fel Bayern Munchen, Juventus şi cluburile engleze care au venit cu aceeaşi idee. Este o idee, o dorinţă pentru cei cărora nu le pasă de restul fotbalului, care sunt interesaţi doar de ziua de astăzi şi nu de ceea ce se va întâmpla mâine. Ar fi o ruină pentru echipele mici şi ar face ca grupările cele mai bogate să devină şi mai puternice“, a declarat Ceferin pentru site-ul sloven 24ur.com, citat de marca.com.

El a vorbit, de asemenea, despre cum a fost gestionat de către forul european impactul pandemiei de coronavirus asupra fotbalului european: “Nu am dormit prea mult, a trebuit să lucrăm zi şi noapte, discutând cu guvernele, vorbind despre sănătate mai mult decât de fotbal. Am reuşit să disputăm peste 1.200 de jocuri în acest timp fără incidente importante.”

Ceferin a precizat că un format Final 8 în Liga Campionilor, aşa cum a fost ediţia trecută, nu va fi folosit în viitorul apropiat.

“Mai întâi vom vedea cum merge procesul de vaccinare şi cât de repede se poate face, ne pregătim pentru ca următoarea finală să fie ca în fiecare an şi asta înseamnă cu fani. Formatul va rămâne acelaşi până în 2024, până când au fost cedate drepturile. Nu vom juca la sfârşit de săptămână, pentru că vrem să păstrăm valoarea ligilor naţionale, dar ne gândim la un sistem uşor diferit, mai interesant, care să includă absolut totul. Liga Campionilor va fi la fel de specială cum este acum”, a explicat şeful UEFA.

Presa engleză a scris, în octombrie, că FIFA ar susţine un proiect European Premier League, o competiţie care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Un astfel de proiect ar putea pune capăt Ligii Campionilor, organizată de UEFA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Aleksandr Ceferin preşedintele UEFA superliga europeana
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes