Presiune enormă pe spitalele din România. Beatrice Mahler: urmează o săptămână grea

Medicul Beatrice Mahler, directorul Spitalului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din București, atrage atenția asupra numărului din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19 care se înregistrează, cel puțin la nivelul Municipiului București. Potrivit spuselor sale, în foarte scurtă vreme sistemul sanitar va fi pus în dificultate, cu atât mai mult cu cât, sptialele lucrează, oricum, la capacitate maximă.

Beatrice Mahler spune că ceea ce se va întâmpla săptămâna viitoare, în contextul în care tot mai mulți bucureșteni revin din concedii, iar copiii se pregătesc de școală, va reprezenta provocare pentru spitalele bucureștene.

”Numărul cazurilor din București e îngrijorător. Săptămâna viitoare poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din București”, a avertizat directorul Spitalului de Pneumofiziologie „Marius Nasta”, la Digi 24.

Beatrice Mahler a exemplifica cu situația de la unitatea medicală pe care o conduce, care se află într-o „fază de platou”, însă cu un număr foarte mare de pacienți care se internează și de pacienți care sunt transferați la secția ATI, cu probleme de sănătate grave: ”Mulți se prezintă pentru evaluare și solicită extrem de mult personalul medical”.

Chiar și așa, medicul îi îndeamnă pe cei care prezintă simptome sau au suspiciuni că au contactat COVID-19 să se prezinte pentru control medical.

Declarațiile doctorului Beatrice Mahler vin în condițiile în care Grupul de Comunicare Strategică a transmis atât sâmbătă, cât și duminică un număr mare de îmbolnăviri în București. Sâmbătă a fost raportat un număr record de cazuri, 352 la număr, în timp ce duminică au fost semnalate alte 201.

În ceea ce privește bilanțul total, potrivit GCS, până duminică, 6 septembrie, pe teritoriul României, a fost confirmat un număr total de 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceștia, un număr de 40.307 pacienți au fost declarați vindecați, iar alți 12.228 de pacienți sunt considerați asimptomatici.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beatrce mahlerbucuresti coronaviruscapacitate spitalecovid bucurestipacienti ati infectati
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes