Prețul gazelor a început să scadă, în Europa, după anunțul lui Putin

Vladimir Putin a cerut Gazprom-ului să înceapă să aprovizioneze depozitele europene
Vladimir Putin a cerut Gazprom-ului să înceapă să aprovizioneze depozitele europene

Prețul gazelor dă semne de scădere puternică, în Europa, în urma anunțatei intenții a Rusiei de a crește exporturile către regiune, punând capăt unei lungi perioade de restricții.

Gazprom a anunțat că și-a atins obiectivul de umplere a depozitelor interne, la două zile după ce președintele Vladimir Putin a cerut companiei să înceapă să aprovizioneze depozitele europene, relatează Antena 3.

Prețurile spot din Marea Britanie au scăzut cu aproape 20%, după ce s-a tranzacționat la niveluri record în cea mai mare parte a lunii octombrie. Cu toate că prețurile sunt încă de aproximativ trei ori mai mari decât la începutul anului, scăderea va oferi o relaxare pentru industriile energofage și va spori speranțele că efectele negative ale prețurilor la gaze asupra economiilor nu vor fi atât de grave.

Gazprom a anunțat vineri că va finaliza stocarea internă până pe 8 noiembrie, aceeași zi despre care Putin a spus că ar trebui să fie termenul pentru începerea livrărilor suplimentare spre Germania și Austria, reduse la niveluri neobișnuit de scăzute înainte de iarnă.

Putin a declarat că, dacă Europa dorește mai mult gaz, atunci ar trebui să aprobe gazoductul Nord Stream 2 către Germania, care s-a confruntat cu opoziția SUA și a țărilor est-europene.

Conform sursei citate, traderii au avertizat că prețurile ar putea crește din nou în mod rapid dacă livrările suplimentare din Rusia nu se materializează în noiembrie, dar au spus că semnalele de la Moscova au fost suficiente pentru a bloca creșterea care se manifesta de luni de zile

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gaze rusia nordstream 2 pret gaze scadere pret caze anunt putin gaze
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes